Dalen op valreep naar winst; Sweel blaast Sleen van het veld; VCG strijdend ten onder

Dalen heeft zondagmiddag het zespuntenduel tegen Veendam 1894 op de valreep gewonnen: 1-2. Bij rust was het duel nog in evenwicht (1-1).

Beide ploegen konden op De Langeleegte niet imponeren. De harde wind mocht dan wel als excuus worden aangevoerd, maar het was ronduit slordig en onzorgvuldig wat Veendam 1894 en Dalen het publiek voorschotelde. De thuisploeg opende na tien minuten via Winston de Lange de score, maar Steven Balstra zette de ploegen na twintig minuten weer op gelijke hoogte.

Ook na rust viel er nauwelijks iets te genieten en leken de teams zich te verzoenen met een gelijkspel. Na het geblesseerd uitvallen van Lorzenzo Langeland kwam Veendam 1894, dat al drie keer had gewisseld, in ondertal. Dalen profiteerde optimaal, want in de slotfase bepaalde Marijn Verdoold de eindstand op 1-2. Daarmee mochten de Dalenaren de handen dichtknijpen, want het matige duel verdiende eigenlijk geen winnaar.

De ploeg van Michel Kerkdijk deed niettemin uitstekende zaken in de 2e klasse L en steeg naar de negende plaats met 20 punten uit 15 duels. Op zondag 1 maart hervat Dalen de competitie met een thuiswedstrijd tegen laagvlieger ASVB.

NKVV kan het niet bolwerken tegen MSC (5-0)

NKVV leed op bezoek bij MSC een 5-0 nederlaag. De ploeg van Mark Eppinga werd in Meppel zeker niet van de mat gespeeld, maar was in de afronding vrijwel krachteloos.

Titelkandidaat MSC was aanzienlijk slagvaardiger. Al in de vijfde minuut werd de score geopend en daarna liep NKVV min of meer achter de feiten aan. Na een halfuur spelen werd de marge verdubbeld, maar NKVV bleef de aanval zoeken. Na de 3-0 in de zestigste minuut was de wedstrijd gespeeld. MSC liep in het laatste part verder uit naar 5-0. NKVV staat vierde met 25 punten uit 14 duels. Het eerstvolgend competitieduel staat op zaterdag 7 maart op de rol. NKVV speelt dan thuis tegen SVBS ’77.

Sweel blaast Sleen van het veld

In een even stormachtig als doelpuntrijk duel heeft Sweel zondagmiddag zijn leidinggevende positie in de 4e klasse D versterkt. Sleen werd op eigen veld met 3-6 van het veld geblazen. Bij rust leidde de ploeg van Jarno Rotgers al met 1-4.

De neutrale toeschouwer had genoeg te zien in Sleen. De harde wind was uiteraard een bepalende factor, maar Sweel ging aanvankelijk het best met de lastige weersomstandigheden om.

Na twintig minuten opende uitblinker Rick ter Avest de score. Nog binnen het halfuur trok Arjan Goeree de stand weer in evenwicht. Het hardwerkend Sweel kende vlak voor de theepauze een ijzersterke fase. In de 37e minuut bracht Kris Manting de bezoekers aan de leiding. Vlak voor het rustsignaal van arbiter Harmjan Drost uit De Wijk zetten Egbert Vugteveen en Ruben Looije de 1-4 op het bord.

Het legioen van Sweel nam in de kantine van Sleen alvast een voorschot op de eindzege, maar zag in de tweede helft dat Sleen uit een ander vaatje tapte. Jasper Ruinemans bracht direct na rust de achterstand terug tot 2-4 en na een uur spelen tekende Arjan Goeree voor de 3-4. Daarna golfde het spel op en neer en was Sleen een paar keer dichtbij de gelijkmaker. De bezoekers uit Zweeloo waren in de counter echter meedogenloos en daarin een vertolkte Rick ter Avest een absolute hoofdrol. Met twee prima goals bepaalde hij de eindstand op 3-6.

Sweel staat nu drie punten los van KSC. Komende zondag staan de beide kemphanen in Schoonoord tegenover elkaar. Sleen staat achtste (14-18) en hervat de competitie op 1 maart met een thuisduel tegen Schoonebeek.

VCG gaat strijdend ten onder

VCG ging zaterdagmiddag tegen Borger strijdend ten onder. De ploeg van Berry Beuker bezorgde de koploper een lastige middag, maar werd wel met een geflatteerde 5-2 nederlaag naar huis gestuurd. Halverwege de wedstrijd leidde VCG met 1-2. Dát was het ongeslagen Borger deze competitie nog niet eerder overkomen.

VCG startte nerveus en kwam al snel op een 1-0 achterstand door een goal van Luuk Kenter. De ploeg uit Geesbrug, dat met liefst A-junioren aantrad, herpakte zich en legde de thuisploeg het vuur na aan de schenen. Uit een corner kopte routinier Erwin Doorn de gelijkmaker binnen en een fractie later kwam VCG door een goal van Joeri Wiersma niet eens geflatteerd op voorsprong.

Na de rust was het fysiek sterke Borger de bovenliggende partij. Door doelpunten van Bonne Timmer en Luuk Kenter nam de koploper de leiding. VCG probeerde het nog wel, maar kon niet echt meer een vuist maken. Toen Kenter tien minuten voor tijd met zijn derde treffer de 4-2 op het bord zette was de wedstrijd beslist. In blessuretijd werd het nog 5-2.

VCG staat zesde met 22 punten uit 15 duels. Op 7 maart speelt VCG het thuisduel tegen VEV.