FC Emmen Streetleague ook voor kinderen uit gemeente Coevorden die al sporten

Coevorden/Emmen - Ook kinderen uit de gemeente Coevorden die al op een sport zitten kunnen zich aanmelden voor de FC Emmen Streetleague. Van een wachtlijst is geen sprake. Voorwaarde is wel dat de kinderen naar groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool gaan.

De gemeente Coevorden werkt tijdens het project Streetleague samen met de maatschappelijke stichting van FC Emmen: Naoberschap United. Andere samenwerkende partij is Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

De FC Emmen Streetleague start in Coevorden in de wijken Poppenhare en Lootuinen, Geesbrug, Dalen, Sleen, Zweeloo en Schoonoord op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur. De data zijn 26 februari, 4 maart, 11 maart, 18 maart, 25 maart, 1 april en 8 april (finaledag). Kinderen in deze wijken en dorpen krijgen de kans om deel te nemen. Het is de bedoeling dat de FC Emmen Streetleague daarna in zes andere dorpen en wijken in de gemeente Coevorden plaatsvindt.

Zes locaties

Op zes verschillende locaties in de gemeente Coevorden wordt er gedurende zes weken getraind onder leiding van FC Emmen-trainers. Na zes weken hard trainen en veel plezier staat in de zevende week de finaledag van de FC Emmen Streetleague in stadion De Oude Meerdijk op het programma.

De trainingen in de wijken worden gecombineerd met een maatschappelijke activiteit, zoals het doen van klusjes in de eigen wijk en het volgen van workshops over hoe je moet omgaan met zakgeld en hoe belangrijk gezonde voeding is. Tijdens de finaledag wordt gestreden om de cup met de grote oren. De teams worden tijdens de finale gecoacht door een speler van de eerste selectie van FC Emmen.

Aanmelden voor de FC Emmen Streetleague is gratis en kan via: www.fcemmen.nl/slcoevorden2020. ,,In Coevorden en Zweeloo zitten we vol, maar op de andere locaties is er zeker nog plek”, zegt Alieke Wijnholds namens de organisatie.