Voorbeschouwing: FC Emmen stuit in inhaalduel op gehavend FC Twente

Bij FC Emmen kan Glenn Bijl, die vorige week op de training geblesseerd raakte, gewoon spelen in het inhaalduel met FC Twente.

Het duel stond voor afgelopen zondag op het programma, maar vanwege de storm Ciara werd het duel afgelast. De KNVB besloot zondag dat de wedstrijd vanavond al ingehaald moest worden. ,,Ja, daar ben ik wel blij mee’’, zegt Emmen-trainer Dick Lukkien. ,,Al had ik voor het publiek gehoopt dat de wedstrijd iets later zou beginnen.’’ Het duel op De Oude Meerdijk start vanavond om 18.30 uur. 

Lukkien is blij dat Glenn Bijl vanavond kan meespelen. ,, Hij zou zondag ook gewoon spelen. Deze twee extra dagen maken wat dat betreft weinig uit’’, aldus Lukkien.

Vrij weekend

Bij FC Twente ontbreekt aanvaller Aitor Cantalapiedra en ook Emil Berggreen zit niet bij de selectie van de Tukkers. Calvin Verdonk, die zondag niet zou spelen, heeft profijt van de twee extra dagen gehad. De huurling van Feyenoord reist mee naar Drenthe.

Lukkien gebruikte het vrije weekend onder meer om voetbalwedstrijden te kijken. Zo zag hij VVV, RKC en PEC Zwolle een punt pakken en Fortuna Sittard verliezen. ,,Het waren voor ons prima uitslagen. Zolang de ploegen onder ons niet drie punten pakken, is het prima. Wij moeten trouwens vooral naar onszelf kijken. Wij spelen tegen FC Twente een belangrijke wedstrijd en daar zijn we met z’n allen van doordrongen.’’

'Ook wel eens lekker'

De voetballoze zondag stond voor Lukkien ook in het teken van familie. ,,Ook wel eens lekker. We zijn uit eten geweest en ik heb met mijn dochters een film gekeken. Welke? Ik ben de titel vergeten. Een chick movie, iets met Hilary Duff. Prima film.’’