Supermarktondernemer Oldengarm stopt na 35 jaar in Coevorden

Coevorden - Supermarktondernemer Bert-Jan Oldengarm heeft zijn filiaal van Coop aan de Rembrandtlaan in Coevorden overgedragen aan Martijn Seiger uit Oldenzaal.

Daarmee verdwijnt de naam Oldengarm na 35 jaar uit het straatbeeld van de wijk Poppenhare.

De supermarkt van Oldengarm sluit zaterdag 15 februari om 17.00 uur, is zondag 16 februari dicht en heropent op maandag 17 februari met een nieuwe naam op de luifel: CoopCompact Martijn Seiger.

Bert-Jan en zijn moeder Gea nemen 15 februari afscheid van hun klanten in Coevorden. Gea gaat met pensioen, terwijl haar zoon vorig jaar 1 juli Coop Oldengarm in Zwolle is gestart.

Gemengde gevoelens

Bert-Jan Oldengarm laat de supermarkt in Coevorden met gemengde gevoelens achter zich. ,,Ik laat hier een flinke familiegeschiedenis achter”, zegt hij. ,,Mijn vader opende deze winkel 35 jaar geleden en 25 jaar later nam ik de supermarkt over.”

Oldengarm wil een feestje maken van de afscheidsdag. ,,Er staat op 15 februari tussen 10.00 en 14.00 uur koffie met wat lekkers klaar. Onze klanten krijgen een bos rozen als zij voor 20 euro of meer boodschappen doen en de eerste honderd klanten krijgen een appeltaart bij hun boodschappen.”