FC Emmen met Anco Jansen onderuit in De Kuip

Rotterdam - Het is FC Emmen zaterdagavond in Rotterdam niet gelukt af te rekenen met het uitsyndroom. In De Kuip was Feyenoord met 3-0 te sterk voor de Drenten, waar Anco Jansen na lang blessureleed zijn rentree maakte.

Voor nieuweling Kerim Frei was zaterdagavond in Rotterdam direct een basisplaats weggelegd. De technisch begaafde linksbuiten, die voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van het Turkse Basaksehir, kreeg de voorkeur boven Nikolai Laursen. Met enkele flitsende acties gaf de vijfvoudig Turks international direct zijn visitekaartje af. 

Maar het was een andere Turkse huurling die zaterdagavond een hoofdrol voor zich opeiste. Oguzhan Özyakup, die het komende halfjaar in De Kuip speelt, scoorde bij zijn debuut al na 93 seconden.

Emmen-spelerTom Hiariej, vorige week ook betrokken bij de tegentreffer, liet zich op het middenveld de kaas van het brood eten door de speler die bij Besiktas op de loonlijst staat. Uit de uitbraak die volgde, opende de Özyakup op aangeven van Jens Toornstra de score. 

Emmen kon voor rust geen vuist maken

Het was aan Dennis Telgenkamp en Vrouwe Fortuna te danken dat het bij die ene treffer bleef voor rust. De sluitpost van de Drenten hield de Rotterdammers met zijn voeten enkele keren van scoren af en zag tot zijn vreugde hoe de bal bij andere kansen het doel net miste. 

Emmen kon voor rust voorin geen vuist maken. Ondanks enkele dreigende acties van Frei, bleven kansen uit. Alleen Hiariej dwong Feyenoord-doelman Justin Bijlow tot een redding. 

Hiariej keerde na rust niet terug en werd net als in het duel tegen Vitesse tijdens de pauze vervangen door Hilal Ben Moussa. Net als in Arnhem kwam FC Emmen goed uit de kleedkamer. Frei was dichtbij een treffer, maar Bijlow kon met zijn voeten ternauwernood redding brengen. Een minuut later tikte de sluitpost een vrije trap van Glenn Bijl uit de kruising.  

Met het mes tussen de tanden

Het zelfvertrouwen van de Drenten groeide met de minuut. Van het tamme spel van de eerste helft was geen sprake meer en met het mes tussen de tanden was FC Emmen het eerste kwartier na rust de bovenliggende partij in de Rotterdamse voetbaltempel.

Toch was het Feyenoord dat uit het niets de score verdubbelde. Steven Berghuis slingerde een vrije trap voor het doel en Nicolai Jorgensen, die Michael de Leeuw aftroefde, tikte raak.  FC Emmen was even aangeslagen na de tegentreffer, maar rechtte tien minuten na de opdoffer de rug weer.

Marko Kolar kon een kwartier voor tijd de spanning in de wedstrijd terugbrengen, maar de Kroaat schoot na een flitsende aanval via de voeten van Bijlow over. Feyenoord was aan de andere kant een stuk effectiever. Sinisterra kopte in de rebound de wedstrijd definitief in het slot. 

Rentree van Anco Jansen

Toch viel er nog wat te juichen voor de fans van FC Emmen, toen Anco Jansen tien minuten voor tijd zijn rentree maakte. De aanvoerder van de Drenten kwam dit seizoen nog amper in actie wegens aanhoudende knieproblemen.

Jansen luisterde zijn terugkeer op de velden nog bijna op met een doelpunt, maar zijn zwabberschot werd gepareerd door Bijlow. 

De nederlaag in Rotterdam betekende alweer de twaalfde uitwedstrijd op rij zonder zege voor FC Emmen. Volgende week spelen de Drenten weer thuis. Dan komt FC Twente op bezoek op De Oude Meerdijk.