De mooiste bezienswaardigheden in Drenthe

Aangeboden door: Groepen.nl

Drenthe kenmerkt zich door de prachtige natuur en schattige dorpjes. Dit stukje van Nederland is mooi, wijds en zit vol uitdaging. Het is een geschikte plek voor een weekend weg of vakantie. Er is voor iedereen genoeg te beleven! De mooiste bezienswaardigheden van Drenthe zetten we hieronder voor je op een rij.

Hunebedden

Dit staat natuurlijk wel op de eerste plek als het gaat om mooie bezienswaardigheden. Hunebedden staan bekend als de stenen bouwwerken die liggen verspreid door over de landschappen van Drenthe. De geschiedenis van deze stenen bouwwerken reikt tot ver terug in de geschiedenis. Ze werden vroeger namelijk gebruikt als grafkamers. Een paar stenen staan rechtop en vormen een soort kamer, waarop een platte steen gelegd is. Neem vervolgens een kijkje in het Hunebedcentrum en ervaar hoe hunebedbouwers duizenden jaren geleden woonden.

Dierenpark Emmen

Maak een wereldexpeditie in één dag en maak kennis met alle dieren van het Dierenpark Emmen! Verwonder je over de jungle, de savanne, het poolgebied en sta oog in oog met wilde dieren. Een dagje naar de dierentuin is leuk voor jong en oud. Ook voor mensen die graag de spanning opzoeken, is Dierenpark Emmen een geschikte activiteit. Zo kun je in trucks rijden langs giraffen, zebra’s, gnoes, struisvogels en neushoorns. Of bezoek een zeeleeuwshow en het XL-speelparadijs. Het park is onwijs groot, waardoor je wel een volle dag hier kunt doorbrengen.

Esdorpen

Drenthe staat bekend om haar monumentale esdorpen. Dit zijn kleine dorpjes met mooie kerkjes en karakteristieke boerderijen met daaromheen akkers. Esdorpen zijn ontstaan in de Hoge Middeleeuwen en zijn dorpsvormen op zandgronden in Nederland. De kern van het dorp, wordt gevormd op een dorpsplein. Hier omheen liggen de boerderijen en akkers. In deze dorpjes kun je een dagje genieten van de mooie natuur en neerstrijken voor een kopje koffie of heerlijke maaltijd.

Verblijf in Drenthe

Kortom, er zijn veel bezienswaardigheden in Drenthe! Dit zijn slechts de meest populaire bezienswaardigheden, maar er is nog zoveel meer om te zien. Een dag is eigenlijk te kort om te genieten van al het moois wat deze provincie te bieden heeft. Maak er een lang weekend van of misschien zelfs een complete vakantie. Drenthe kun je bezoeken met familie, vrienden of gezellig met je collega’s tijdens een bedrijfsweekend. Er zijn genoeg plekken waar jij samen met je reisgezelschap kunt verblijven. Boek een hotel, camping of kijk voor een luxe groepsaccommodatie.