Prentenboek van het Jaar leeft in gemeente Coevorden

Aalden/Coevorden - In het kader van de Nationale Voorleesdagen was burgemeester Bert Bouwmeester in woonzorgcentrum De Korenhof. In Aalden las hij voor aan bewoners en aan peuters van Kinderwereld en de peutergroep van het lokale asielzoekerscentrum. In De Korenhof werd samen ontbeten door de peuters - voornamelijk uit Aalden, Zweeloo en Oosterhesselen - en de bewoners van het woonzorgcentrum.

Wethouder Jeroen Huizing was op zijn beurt bij de Coevorder locatie de Iegeldop van Kinderwereld. Ook bezocht hij kinderdagverblijf het Ganzennest in de stad. Huizing las voor uit het boek Moppereend. De kinderen mochten in de pyjama luisteren. Eerst genoten ze van een ontbijt dat was klaargemaakt door de pedagogisch medewerksters.

Kids First Schoonoord

De kinderen van Kids First Schoonoord kwamen ook langs om te luisteren naar het verhaal. Als slotstuk kregen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen of iets te vertellen aan de wethouder uit Sleen. Sommige kinderen maakten hier gretig gebruik van. Zo werd bijvoorbeeld verklapt welke boeken en spelletjes er thuis in de kast staan.

Het Prentenboek van het Jaar is Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horacek.