Vogelfanaat René Schonewille uit Dalerpeel wint drie medailles in Portugal

Vogelliefhebber René Schonewille uit Dalerpeel heeft afgelopen weekend tijdens de wereldtentoonstelling voor kooi- en volièrevogels in het Portugese Matosinhos drie medailles in de wacht gesleept.

Aan de wedstrijden deden deelnemers uit 34 landen mee, terwijl in diverse soorten ruim 26.700 vogels tentoongesteld stonden.

De medailles van René Schonewille. Foto: Klaas Veldhuis

,,Ik heb mij met in totaal elf vogels ingeschreven, verdeeld over vier verschillende klassen”, vertelt René. ,,Met mijn Magellaansijs, een vogelsoort welke van oorsprong voorkomt in Zuid-Amerika, won ik een gouden medaille. Voor de kleur mutant bruin, ook van het ras Magellaansijs, kreeg ik een zilveren plak. Daarnaast mocht ik de wereldtitel in ontvangst nemen met een Yarrelsijs, een kleine gele sijs uit Noord-Brazilië. Deze vogel wordt veel gekweekt in West-Europa en dan mag je best wel trots zijn dat juist mijn vogel als kampioen wordt betiteld.”

‘Serieuze taak’

Schonewille is een vogelliefhebber én vakman pur sang. ,,In aanloop naar een dergelijk toernooi komt er veel bij kijken om de vogels in hun beste conditie te presenteren. Ik sta elke morgen heel vroeg op om te starten met de verzorging van de vogels. Die taak neem ik zeer serieus.”