Schoonebeek komt beter uit de winterstop dan Titan

Nieuw-Schoonebeek - Schoonebeek heeft zondagmiddag in de 4e klasse D met 2-1 gewonnen van Titan.

Vanaf het begin bleken beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer, waarbij de fysieke duels niet geschuwd werden. De kansen in de eerste helft waren schaars, maar de betere waren wel voor Schoonebeek. Zo schoot Jeffrey Berens net naast en Leon Steffens net over. De grootste kans was voor Steffens, maar Titan-keeper Poede redde bekwaam. Titan kreeg de enige echte kans van de eerste helft pas in de blessuretijd. Jelmer Deuling kopte echter net naast.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, maar kwamen er wel meer kansen. De eerste mogelijkheid was voor Titan, maar in geheel vrije positie nam Dennis Katoen de bal niet goed aan waardoor doelman Berens eenvoudig de bal kon oprapen. In de tegenaanval kwam Schoonebeek op voorsprong. Uit een corner kopte Niek Huser de bal tegen de lat, René Streuer was attent en tikte de terugspringende bal binnen: 1-0.

Titan scoort gelijkmaker

De thuisploeg kon niet lang van de voorsprong genieten, want Titan deed binnen een minuut wat terug. Uit een corner tikte Peter Stap attent binnen: 1-1. Daarna ging Schoonebeek steeds nadrukkelijker op zoek naar de overwinning. In de 80e minuut kwamen de gastheren opnieuw aan de leiding. Niek Huser kwam alleen voor doelman Poede en schoot beheerst binnen in de korte hoek: 2-1. Hierna kreeg Titan nog kansen op de gelijkmaker. Zo schoot Moesker uit de draai recht op doelman Berens en Mark Baas kopte op de buitenkant van de paal. Na ongeveer tien minuten blessuretijd floot scheidsrechter Hessler eindelijk voor het einde, en hield Schoonebeek de eerste drie punten van dit jaar in eigen huis. Komend weekend speelt Schoonebeek de uitwedstrijd tegen Sleen, terwijk Titan dan Zwartemeerse Boys op bezoek krijgt.