KSC morst drie dure punten; Sweel en Sleen schieten uit slof; DSC’65 verliest; mooie opsteker VIOS

KSC verloor in Ommen de topper tegen OVC’21 nipt met 1-0. Een gelijkspel had de verhouding beter weergegeven.

Aan beide zijden werden twee opgelegde kansen om zeep geholpen en het duel leek op 0-0 af te stevenen. Daar hadden beide partijen ook vrede mee. In de 85e minuut ging KSC toch nog de boot in. De bal kwam voor de voeten van Wesley Haverkort die het speeltuig tergend langzaam over de doellijn werkte.

Sweel zet DVC ’59 te kijk met zevenklapper

Sweel had zondagmiddag geen enkele moeite met DVC ’59, dat op ’t Alterbarg met liefst 7-0 werd opgerold. Ruben Looije werd met drie treffers tot man of the match gekroond.

De ploeg van Jarno Rotgers voerde de hele wedstrijd de regie en er werden amper kansen weggeven. Voor Sweel scoorden Ruben Looije (3x), Richard Speelman (2x), Wouter van der Veen en Kris Manting. De mooiste treffer kwam op naam van Wouter van der Veen, die doelman Rob Jeuring met een fenomenaal schot in de kruising volstrekt kansloos liet.

Sweel - dat vorige week de eerste periodetitel veiligstelde - tankte door de eclatante zevenklapper het nodige vertrouwen in de aanloop naar de belangrijke wedstrijd zondag tegen KSC. De ploeg uit Zweeloo is de koploper in de 4e klasse D tot op één punt genaderd en heeft bovendien ook nog twee duels tegoed.

Mooie opsteker voor VIOS

VIOS kende tegen Bargeres een bliksemstart. Al in de eerste minuut stond de winnende treffer op het bord: Rafael van Beek gaf een puike voorzet en bij de tweede paal rondde Guus Kok het karwei keurig af. Voor rust kreeg VIOS nog een paar dotten van kansen, maar dat leverde geen treffers op. In de tweede helft golfde het spel wat meer op neer. VIOS kon de voorsprong echter eenvoudig consolideren. In de slotfase drong Bargeres nog wel aan, maar keeper Kayran Nijenbanning hield zijn doel schoon. De 1-0 zege betekende een mooie opsteker voor de manschapen van Alex Padding.

DSC ’65 lijdt nederlaag

In een slechte wedstrijd heeft DSC’65 op bezoek bij Zwartemeerse Boys een 3-0 nederlaag geïncasseerd. In de eerste helft dicteerde de ploeg uit Zwartemeer en nam een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust werd een doelpunt van Boris Luttikhuizen vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. In de tweede helft probeerde de formatie van Jordy Boer op het slecht bespeelbaar veld de bakens nog wel te verzetten, maar het was te flets om de thuisploeg in verlegenheid te brengen.

Sleen schiet uit slof

Sleen liet geen spaan heel van Gasselternijveen. De ploeg van Bart Otten won met liefst 1-8 en dat was niet eens geflatteerd. Sleen speelde één van de beste wedstrijden van het seizoen. In de negende minuut brak Jasper Ruinemans de ban en vervolgens regende het doelpunten. De acht treffers werden keurig over beide helften verdeeld. Voor Sleen scoorden Jasper Ruinemans (2x), Jeroen Mens, Marc Dekker (2x), Jacques Koops, Arjan Goeree en David Siebring.