Amateurvoetbal: Germanicus komt na winterstop slecht uit de startblokken; fraaie zege voor Dalen

Koploper Germanicus is de tweede seizoenshelft slecht begonnen. De ploeg van André Mulder verloor zondagmiddag op De Pampert in een matige wedstrijd met 1-3 van Veendam 1894.

De Coevordenaren werkten zichzelf in de nesten, want het spel was te onsamenhangend. In de zesde minuut had Nance Hoogeveen de mogelijkheid op 1-0, maar zijn schot miste precisie. De Germanen creëerden weliswaar voldoende kansen, maar er werd aan de andere kant ook teveel weggegeven. Na ruim een halfuur spelen was Germanicus via een fantastisch afstandsschot van Stan Ypenburg dichtbij de openingstreffer, maar doelman Bart Smeenge van Veendam 1894 bracht ternauwernood redding.

In de 52e minuut kwamen de Oost-Groningers verrassend op voorsprong door een fout in de verdediging van Germanicus. Ruben Wolthuis strafte die misser genadeloos af. Nance Hoogeveen repareerde luttele minuten later al weer de schade: met een kopbal zorgde de rappe aanvaller voor de 1-1.

Nederlaag blijft vooralsnog zonder gevolgen

Ondanks het inbrengen van Fabian Greve, Justin Tijsma en Gutama Abadinsa waren de Germanen niet meer bij machte om de wedstrijd een andere wending te geven. Met nog een kwartier op de klok verdubbelde Winston de Jonge de marge en in de slotfase gooide Jeremy van Dijk het duel definitief in het slot: 1-3.

De nederlaag blijft vooralsnog zonder gevolgen. Door het puntenverlies van de concurrenten Helpman en Valthermond is Germanicus nog steeds lijstaanvoerder. Komende zondag spelen de Coevordenaren op sportpark Esserberg in Haren vanaf 14.00 uur de topper tegen Helpman, samen met het stad-Groninger GVAV Rapiditas de nummer twee van de 2e klasse L.

Dalen - Sc Stadskanaal: 2-0

De hoofdmacht van Dalen schoot de tweede seizoenshelft flitsend uit de startblokken. De ploeg van Michel Kerkdijk won de thuiswedstrijd tegen Sc Stadskanaal met 2-0. Aanvoerder Tijmen Venhorst was met twee treffers wederom goud waard voor de Dalenaren.

Dalen speelde sterk tegen Stadskanaal, dat aan een wisselvallig seizoen bezig is. Na twintig minuten opende Tijmen Venhorst de score en de Dalenaren hielden in het vervolg vrij probleemloos stand. In de 55e minuut verdubbelde Venhorst de marge en daarmee was het pleit beslecht. Dalen speelde geconcentreerd en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Door de zege nam Dalen enige afstand van de gevarenzone en deelt de achtste plaats met Veendam 1894 en Sc Stadskanaal. De drie ploegen hebben zeventien punten uit dertien duels.

Komende zondag speelt Dalen het uitduel tegen Rolder Boys, dat is de nummer zes van de 2e klasse L.