Jubilerende golfclub De Gelpenberg haalt officieel kwalificatietoernooi Pro Golf Tour naar Aalden

De Pro Golf Tour strijkt van 19 tot 23 augustus neer op de Drentse Golfclub De Gelpenberg in Aalden.

De Pro Golf Tour (PGT) is, net als de European Tour en de Challenge Tour, een officieel kwalificatietoernooi. Veel professionele golfers zijn ooit gestart op de Pro Golf Tour die dit jaar haar debuut in Noord-Nederland maakt.

De PGT kent een groot internationaal deelnemersveld. De spelers komen onder meer uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland.

Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling

Een groot aantal bekende namen heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan wedstrijden van de PGT. Zo heeft Robbie van West vorig jaar door zijn top 5-notering in het algemeen klassement een startbewijs bemachtigd voor de Challenge Tour. Daarnaast hebben in het verleden onder meer Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling deelgenomen aan wedstrijden.

De Gelpenberg heeft een aantal wildcards toegewezen gekregen, zodat ook regionale talenten in dit toernooi kunnen afslaan.

‘De kers op de lustrumtaart’

,,De keuze voor de Gelpenberg door de PGT is een erkenning van de topkwaliteit van de baan”, zegt voorzitter Marcel Kocks van De Gelpenberg. ,,Dat dit juist in het lustrumjaar plaats gaat vinden is de spreekwoordelijke kers op de lustrumtaart, een taart waarop we dit jaar vijftig kaarsjes uit mogen blazen.

Toernooischema

  • Woensdag 19 augustus - Voorspelen
  • Donderdag 20 augustus - Pro-am met gasten
  • Vrijdag 21 augustus - Eerste ronde met 156 spelers
  • Zaterdag 22 augustus - Tweede ronde met 156 spelers
  • Zondag 23 augustus - Finaledag