Peuters uit Coevorden krijgen VIP-behandeling op basisschool: 'Very Important Peuter'

Peuters in de leeftijd 1,5 tot 4 jaar uit Coevorden gaan dit jaar als ‘Very Important Peuter’ meedoen aan activiteiten op een basisschool in hun buurt.

Dat doet onderwijsstichting Arcade in samenwerking met Kinderopvangorganisatie Kinderwereld. Volgende maand starten de activiteiten op openbare scholen in Hardenberg, Dedemsvaart en Balkbrug, waarna scholen in de gemeente Coevorden volgen.

Elke maand worden peuters en hun ouders uitgenodigd om aan een leuke activiteit te deel te nemen bij een school in de buurt. ,,De activiteiten zijn gevarieerd”, vertelt Dion Veurink namens Kinderwereld. ,,De ene keer gaan we bewegen en muziek maken, de andere keer dansen of een sensory bag knutselen. Daarnaast kunnen de VIP’s hun ‘Nijntje Beweegdiploma’ halen. Natuurlijk wordt er ook voorgelezen door onze pedagogisch medewerkers.”

Alles is geheel vrijblijvend en gratis. ,,Dat betekent dat ouders die vooral interesse hebben in een leuke activiteit voor hun kind zich gewoon kunnen aanmelden. Voor koffie en thee wordt gezorgd.”

Op de website van Kinderwereld en Arcade staan de data en tijden van de VIP-uurtjes op de diverse scholen.