Oud-minister Joris Voorhoeve spreekt tijdens tweede Relus ter Beeklezing in Coevorden

Oud-minister van Defensie Joris Voorhoeve is maandag 16 maart één van de twee gasten tijdens de tweede Relus ter Beeklezing in Theater Hofpoort in Coevorden.

Voorhoeve (vroeger VVD, nu D66) is thans vicevoorzitter van de Adviesraad Internationale Vraagstukken. In het verleden was hij ook lid van de Raad van State en actief als hoogleraar en lector internationale vrede, recht en veiligheid.

Veiligheid en onveiligheid van Nederland

De andere gast in Huib Modderkolk, onderzoeksjournalist en auteur van het boek Het is oorlog, maar niemand die het ziet. Modderkolk publiceerde onder meer in het NRC over de NSA documenten van Edward Snowden en in de Volkskrant over de AIVD en hun rol rond inmenging van Russische hackers in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Gespreksleider is burgemeester Bert Bouwmeester. Het thema van de lezing is ‘Veiligheid en onveiligheid van Nederland in de voorzienbare toekomst’.

Het programma begint 16 maart om 19.30 uur. De entree per persoon bedraagt 5 euro. Aanmelden kan via Terbeeklezing@outlook.com.

Vorige Relus ter Beeklezing vond twee jaar geleden plaats

De eerste Relus ter Beeklezing vond maandag 26 februari plaats; toen waren onder meer oud-premier Wim Kok en oud-VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes te gast.

Initiatiefnemers voor de lezing zijn de inmiddels overleden Coevordenaar Marko Slangewal en wethouder Joop Brink van PvdA Coevorden.