Iris Offerein (16) uit Meppen wint nationale topcompetitie veldrijden: 'Het was veel loopwerk'

Met de eindzege van de nationale topcompetitie veldrijden bij de Junior Dames zette Iris Offerein zondagmiddag de kers op de taart.

De 16-jarige Meppenaar bleek in de sterk bezette competitie over zeven wedstrijden de sterkste.

Tijdens de laatste veldcross van dit seizoen in het Brabantse Huijbergen stelde Iris Offerein de zege definitief veilig. Ze eindigde op de tweede plaats, maar dat was meer dan voldoende om de achtervolgers in de eindrangschikking achter zich te laten.

‘Het was veel loopwerk’

De beloftevolle veldrijdster moest op het zware parcours over de Nootjesberg en het Tiestenduin alles uit de kast halen, maar ze volbracht de klus met verve. ,,Het was veel loopwerk en heb alles gegeven om ook deze laatste wedstrijd tot een goed eind te brengen. Ik ben ontzettend blij met deze prestatie.”

NK Veldrijden

Iris Offerein kwam vorig weekend ook al in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap (NK) Veldrijden voor Junior Dames. In bet Brabantse Rupchen reed ze naar een zevende plaats en dat was gelet op de omstandigheden een verdienstelijke prestatie. “Het was een technisch en snel parcours. Persoonlijk had ik wat meer op zwaardere omstandigheden gehoopt. Meer zandstroken en modder, want dat is in mijn voordeel. Gelet op het sterke deelnemersveld ben ik zeker tevreden met deze klassering.”

De komende weken neemt Iris even gas terug en gaat zich voorbereiden op het nieuwe weg- en mountainbikeseizoen. Zij maakt deel uit van WRV De Peddelaars in Hoogeveen en vanaf volgend jaar ook van Airolube MTB Team.