Scheidsrechtersbegeleiding gaat op herhaling in Zuidoost-Drenthe

De begeleiding van jonge scheidsrechters door oudere vakgenoten gaat dit jaar op herhaling bij scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost-Drenthe (HZOD).

Doel van het traject is om een aantal scheidsrechters aangesloten bij de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS) extra te begeleiden, zodat ze in de toekomst zo hoog mogelijk kunnen fluiten. Dat gebeurt naast de rapportage en begeleiding vanuit de KNVB.

Ook worden wedstrijden op camera opgenomen, zodat de jonge scheidsrechters zichzelf zien hoe ze handelen en lopen in het veld. In het vorig seizoen zijn alle deelnemers gepromoveerd.

Edgar Voortman

Voorzitter Theo Hein van HZOD: ,,De KNVB stuurt ook wel rapporteurs naar de jongens en krijgen een keurig verslag in de brievenbus, maar er is geen verbale interactie. Het COVS-traject biedt veel meer persoonlijke ondersteuning.”

Scheidsrechterbegeleider Edgar Voortman gaat donderdag 6 februari wedstrijdbeelden bespreken van de wedstrijd GEO tegen Lycurgus en staat stil bij de klus- en pluspunten van de scheidsrechter van dienst. De bespreking vindt plaats in clubhuis De Meerfluit aan de Ullevi 12 in Emmen. Het gratis toegankelijke programma begint om 19.30 uur.