Scholenkookwedstrijd Coevorden nadert ontknoping

Nog drie weken wachten en dan is bekend welke school het lekkerste, leukste en gezondste kindergerecht in de gemeente Coevorden maakt.

Het winnende gerecht moet uit minimaal 100 gram groente en uit maximaal 10 ingrediënten bestaan en krijgt een plekje op het menu van Route34 in Erm. De winnende klas wint een kookworkshop van chef-kok Albert Steenbergen van Route34.

In totaal zijn er acht inzendingen vanuit zeven scholen. De winnaar wordt donderdag 6 februari bekendgemaakt.

Leerlingen van de BWB-school aan de slag. Eigen foto

Welke scholen doen mee?

De deelnemende klassen zijn: groep 6 en 7 van obs Buitenvree in Coevorden, groep 8 van obs Parkschool in Coevorden, groep 5/6 van Mijndert van der Thijnen in Coevorden, groep 5b van Sint Willibrordusschool in Coevorden, groep 7/8 van de Willem-Alexanderschool in Dalerpeel, groep 7b van de BWB-School in Dalen en groep 7/8 van obs De Vlinderhof in Noord-Sleen.

Welk recept komt op de menukaart?

De jury gaat maandag 20 januari de inzendingen bespreken. Juryleden zijn wethouder Jeroen Huizing, chefkok Albert Steenbergen van restaurant Route 34, chefkok Nick Arends van stadscafé Vancouver, diëtiste Dirkje van Asselt en gemeentelijk beleidsmedewerker Alieke Wijnholds.