Ondernemers uit Coevorden en Dalen fixen netwerkevent tijdens Grand Prix van Monaco (met Gerard Ekdom en René van der Gijp)

Dalen / Coevorden - Trots zijn ze, en dat is nog licht uitgedrukt. Vier ondernemers uit Coevorden en Dalen hebben het voor elkaar gekregen om tijdens de Grand Prix van Monaco op 23 en 24 mei op een dakterras een evenement met onder meer dj Gerard Ekdom en voetbalanalist René van der Gijp te organiseren: Corner33.

Voor Corner33 hebben Theo Kalkdijk en Lars Kalkdijk van wijnhuis Rock ‘n Rolle uit Dalen, Gerard Streuer (Tuindeco Coevorden) en Eric Ambergen (Jens Security en Fonville uit Coevorden/Emmen) een vergunning van de Automobile Club de Monaco (ACM) en de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) gekregen.

Hoe hebben zij dat voor elkaar gekregen? Lars Kalkdijk: ,,Het netwerkevenement vindt plaats op het mooiste dakterras van Monaco. Vorig jaar werden wij als Rock ‘n Rolle via onze contacten in de wijnwereld benaderd om een feest aldaar te sponsoren. Toen stonden we daar en wilden we eigenlijk zelf ook wel zo’n event organiseren. Daarop zijn we met de eigenaar van het pand en het dakterras gaan praten en hebben wij een plan gepresenteerd. En met succes. Gerard Streuer en Eric Ambergen waren vorig jaar ook mee en we hebben met z’n vieren dit evenement opgezet.”

(Lees verder onder de foto)

Startnummer van Max Verstappen

Waarom Corner33? ,,33 is het startnummer van Max Verstappen. Ons unieke terras is gelegen op de hoek van de Fairmont Hairpin en de ingang van de Monte Carlo-tunnel en we verwachten heel veel Max Verstappen-fans”, zegt Kalkdijk.

‘Monaco wordt helemaal gek’

Tijdens Corner33 kijken gasten op zogenaamd ‘track-level’ naar de race. ,,Als je op het terras staat en je kijkt over de railing dan zie je de auto’s echt langs racen. Ik wist niet wat mij overkwam vorig jaar, vond het heel indrukwekkend om te zien. Monaco wordt tijdens de Formule 1-race echt helemaal gek.”

Gerard Ekdom, Ron Blaauw en ‘Gijp‘

Voor het feest strikte het viertal niet de minst bekende namen: sterrenchef Ron Blaauw, radio-dj Gerard Ekdom en analist René van der Gijp. ,,Ron en Gerard zijn al jaren goede vrienden van ons. René is een bekende van Gerard Streuer, dus dat contact werd ook snel gelegd. Met die gasten houdt het niet op, want we gaan binnenkort nog meer gasten aankondigen.”

‘Je zit met je neus bovenop de races’

Formule 1-liefhebbers die erbij willen zijn betalen voor twee dagen 2950 euro per persoon. ,,Dat is veel geld, maar dat betaal je ook voor andere soortgelijke evenementen in Monaco. Kijk, het levert je veel contacten op. Ik heb naar aanleiding van vorig jaar dat bedrag snel terugverdiend. Tegelijkertijd zit je echt twee dagen lang met je neus bovenop de races, inclusief de kwalificaties en vrije trainingen. Aan de andere kant huren wij het pand met terras een week lang af en die kosten zijn echt enorm.”

Maximaal 200 kaarten

Kalkdijk zegt dat er maximaal 200 mensen worden toelaten. ,,Dat aantal is bepaald in overleg met de FIA, zodat het veilig en verantwoord voor iedereen is. Er is ook veel beveiliging aanwezig.”

Corner33 moet niet bij een eenmalige editie blijven. ,,Als het evenement zowel ons als de eigenaar van het pand bevalt dan komt het ieder jaar op de agenda te staan. Voor ons als Drentse ondernemers zijn we natuurlijk trots dat we dit kunnen doen. En zeker voor racefanaten en Formule 1-fans uit Drenthe is dit natuurlijk een feestje dat je niet mag missen.”