Stanza zingt en speelt Willem Wilmink bij de Mepperdennen

Het werk van tekstschrijver Willem Wilmink staat zondag 19 januari centraal in het optreden van de Brabantse groep Stanza bij de Mepperdennen in Meppen.

Bandleden Erik van Dijck en Jos van Oorschot gingen jaren geleden al aan de slag met het dichtwerk en de liedteksten van Wilmink. Verhalen voor kinderen, verhalen over diens oorlogsverleden, protestliederen en poëzie over de liefde.

Stanza bestaat naast Van Dijck (zang, toetsen en gitaar) en Van Oorschot (zang en gitaar) uit bassist Ruud Sempel en Kees de Wit (percussie, zang en blaasinstrumenten).

‘Ritmisch lopen ze als een trein’

,,Nergens zijn Wilminks teksten hoogdravend of clichématig. Wilmink slaat steeds de spijker daar waar je hem moet raken, namelijk op de kop en dat komt bij de luisteraar binnen. Ritmisch lopen ze als een trein, inhoudelijk bestrijken ze het hele emotiepalet”, aldus het viertal, dat zich eerder ontfermde over het werk van Bram Vermeulen en Belgische liedzangers.

Het concert begint zondag om 15.00 uur. Kaarten kosten 15 euro kunnen via sweelcultureel@gmail.com worden gereserveerd. De Mepperdennen ligt aan de Dennekampen 2 in Meppen.