Talentencentrum Coevorden start Prokkelkoor: voor zangtalent met én zonder verstandelijke beperking

Prokkelen. Als mensen met en zonder beperking elkaar ontmoeten en aan de slag gaan. Vanaf volgende week gebeurt dat ook bij Talentencentrum Coevorden in een heus Prokkelkoor.

,,We zingen vooral voor het plezier, niet voor optredens”, zegt Rensje Plantinga, die samen met Bert de Haan de begeleiding op zich neemt.

Algemeen gezegd is een prokkel een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. ,,Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het bij een prokkel om gaat”, vertelt Plantinga. ,,Het idee van het Prokkelkoor komt uit Friesland en is bedacht door twee muzikanten, Egbert Menger en Roelof Veldhuizen. Roelof is de vader van een zoon met een verstandelijke beperking en hij vond het tijd dat er een koor kwam voor mensen met en zonder beperking.”

‘Genoeg aanmeldingen’

Volgens Plantinga is de belangstelling groot. ,,Via Cosis deed het talentencentrum een oproep. We hebben inmiddels genoeg aanmeldingen om van start te gaan. Tenminste, vanuit de doelgroep van Cosis. Het is nu tijd om dit onder de aandacht te brengen bij iedereen buiten deze groep die zin heeft om mee te zingen. Zij kunnen zich vanaf nu ook aanmelden.”

Het Prokkelkoor gaat de eerste noten zingen op maandag 20 januari vanaf 19.00 uur in Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan 1 in Coevorden.

Workshop: fotograferen met je eigen smartphone

Ook start het talentencentrum volgende week met spelen met muziek - bedoeld voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 5 van de basisschool - en fotograferen met je eigen smartphone: een reeks van zes workshops voor mensen van 15 jaar en ouder.

Spelen met Muziek start op dinsdag 21 januari om 16.00 uur en Fotograferen met je eigen smartphone vooralsnog op donderdag 23 januari om 13:00 uur en om 18.30 uur. Ook deze activiteiten vinden plaats in Ravelijn Verbindt.

Meer informatie via deze link. Aanmelden kan via contact@talentencentrumcoevorden.nl.