Mooie opsteker voor FC Emmen in Estepona: 3-2 winst tegen Bundesligaclub FSV Mainz 05

FC Emmen hield zich dinsdagmiddag in Spanje knap staande tegen Bundesligaclub FSV Mainz 05. Tijdens een oefenduel in Estepona werd het 3-2 voor de Drenten.

FC Emmen lijkt in eigen land gebukt te gaan onder een uitcomplex, maar daar was tweeduizend kilometer van huis niet veel van te merken. Nadat Sergio Peña in de eerste helft eerst een strafschop miste, was het even later Marko Kolar die een voorzet van Lorenzo Burnet binnenliep: 1-0.

De Duitsers, die net als FC Emmen veertiende staan in de eigen competitie, kwamen tien minuten voor rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Adam Szalai. Na rust leken vooral de Duitsers zich niet neer te willen leggen bij een gelijkspel, maar waren het toch weer de Drenten die op voorsprong kwamen. Een vrije trap van Glenn Bijl vloog via de muur tegen de touwen.

Vier minuten later zorgde de van Feyenoord afkomstige Jean-Paul Boëtius weer voor de 2-2 gelijkmaker, maar nog gaf FC Emmen zich niet gewonnen. Het was invaller Luciano Slagveer die voor de Emmenaren de winnende treffer binnenschoot.

Bij FC Emmen maakte de uit Roemenië teruggekeerde Hilal Ben Moussa in het laatste kwartier zijn rentree. Trainer Dick Lukkien en zijn mannen blijven nog tot en met vrijdag in Estepona om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Op zondag 19 januari wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.