Voetbalarbiter Ab Jagersma (72) uit Sleen: ‘Het doet mij zeer dat het aantal scheidsrechters terugloopt’

Sleen - Ab Jagersma is 72 jaar en woonachtig in Sleen. De pensionaris werkte voorheen bij de Akzo als onderhoudsmonteur. Later werkte hij bij bijvoorbeeld de Arbo Unie als verzuimrapporteur. Lees meer over Ab in deze Doorloper.

Een relatie?
„Ik ben vijftig jaar getrouwd met Elly Warring. We hebben twee kinderen: dochter Sandra en zoon Michiel, die in Australië woont.”

Sleen betekent voor mij:
„Na 48 jaar in Noord-Sleen gewoond te hebben, wonen wij sinds kort in een seniorenwoning in Sleen. We kijken uit op de woning waar wij ook nog 2,5 jaar gewoond hebben. Grappig om de vroegere slaapkamer van onze dochter Sandra als uitzicht te hebben. Sleen is voor ons een weerzien van oude bekenden en we wonen er prettig.”

Als ik de baas van Sleen zou zijn, dan:
„Zou ik de goot in de Bannerschultestraat direct laten verwijderen. Deze is glad en het water wordt erg slecht afgevoerd. Ook zou ik de plannen voor de rotonde bij de Boelkenweg in de richting van Diphoorn in de prullenbak gooien. De komst van deze rotonde zou in mijn ogen gevaarlijk zijn voor fietsers en wandelaars. En de geplande bushalte ontneemt het zicht op het verkeer mijns inziens.”

Vroeger ging ik altijd stappen in:
„Met vrienden op de bromfiets naar diverse gelegenheden.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!
„Mijn zoon was over uit Australië en onze schoonzoon was jarig. We regelden een grote doos, pakten deze mooi in en stopten onze zoon in de doos. Onze schoonzoon mocht de doos uitpakken, maar hij wist niet van het bezoek van onze zoon. Heel voorzichtig werd de doos geopend en daar kwam onze Michiel tevoorschijn. Het was aardig krap in de doos, maar onze dochter Sandra kwam toch nog even kijken of zijn vrouw Laura er ook nog in zat...”

En dat ik huilde ook…
„Zet mij voor een emotionele gebeurtenis op televisie of in huis en ze komen: tranen met tuiten.”

De mooiste muziek is voor mij:
„Rustige countrymuziek, bijvoorbeeld van Don Williams.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:
„Australië, maar Oostenrijk is ook een geliefde vakantiebestemming.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:
„Sandra Jagersma, die mantelzorger is ten bate van haar gehandicapte dochter Yara en daarnaast moeder van een prachtig gezinnetje.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Piloot, voordat ik wist dat ik niet zo van grote hoogtes houd.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:
„Scheidsrechter zijn bij de KNVB. Elke week op zaterdag de wei in en op mijn leeftijd tussen de jonge broekies lopen. Daarnaast houd ik de website van deze bekende scheidsrechtersvereniging bij: www.covshzodrenthe.nl.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:
„De uitreiking van de Gouden Fluit door commissaris van de koning Jetta Klijnsma. Verder mocht ik een lintje ontvangen van burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden. Ook mijn eigen scheidsrechtersvereniging COVS HZO Drenthe was zo tevreden over mij dat ik lid van verdienste mocht worden.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant?
„Zoals uit de laatste epistels blijkt, ligt mijn hart bij de scheidsrechters. Het doet mij zeer dat het aantal scheidsrechters al jaren terugloopt. Straks kan de vijfde klasse niet meer bemand worden met scheidsrechters. Daarom mijn oproep: meld jezelf aan om scheidsrechter te worden ten gunste van onze mooie voetbalsport én prachtige hobby. Verder wens ik iedereen een gezond 2020 toe.”