Ingo Leth verzorgt lezing 'Geluk als rode draad'

Emmen - Kunstenaar Ingo Leth verzorgt op zondag 12 januari in de bibliotheek aan het Noorderplein in Emmen de lezing ‘Geluk als rode draad’.

Tijdens deze lezing neemt hij de aanwezigen mee naar zijn eigen wereld, waarin geluksmomenten, maar ook momenten van verdriet zijn schilderijen kleuren en vormen.

Ingo Leth is in het Duitse Duisburg geboren en kwam in 1989 naar Nederland. Na een groot aantal tentoonstellingen in binnen- en buitenland opende hij in 2015 de deuren van zijn eigen Galerie Bij Leth. In juni 2016 verhuisde de galerie naar de ingang van het Rensenpark in Emmen.

In zijn werk probeert Leth altijd een link te leggen tussen verschillende culturen. Daarbij hebben met name de Nederlandse en Japanse cultuur zijn interesse. Symbolen en verhalen geven zijn werken betekenis. Geluk en positiviteit vormen een belangrijke rode draad in zijn werk. Zijn werk ‘Letter from Rembrandt’ maakte in 2019 onderdeel uit van de zomertentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum en werd door het publiek gekozen als ‘Schilderij van het Jaar 2019’.

De lezing start om 13.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekemmen.nl of de balie van Bibliotheek Emmen.