Flavium viert 50 jaar bluespower in Theater Hofpoort

Coevorden - Een van Nederlands bekendste bluesbands Flavium bestaat een halve eeuw en dat feestje wordt ook gevierd in Coevorden. De band treedt op zondag 12 januari op in Theater Hofpoort in Coevorden.

In 1969 richtte gitarist Anne-Geert Bonder de band op. Samen met bassist Eric Bagchus is hij nog altijd de kern van de huidige line-up die verder bestaat uit zanger Bert Vrieling (met Coevorder roots), toetsenist Willem Swikker en drummer Tim de Wijk. Flavium debuteerde in 1975 met het album Bad Luck, waarna nog twaalf lp’s, drie cd’s en diverse singles volgden. De nummers Nightlife en Nobody Knows You When You’re Down And Out behaalden een Top 40-notering.

In 2015 werd Flavium toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame van de Dutch Blues Foundation; een prijs die aan de band werd uitgereikt door bluesliefhebber Johan Derksen. Vandaag de dag is de band nog steeds springlevend. De groep bracht in 2019 het nieuwe album ’50 Years of Bluespower’ uit. Tijdens dit theaterconcert wordt er dus geput uit materiaal van de afgelopen vijf decennia. Het concert begint om 15.00 uur.