Wandelen tijdens Kerst door het Veenpark

Barger-Compascuum - In het Veenpark in Barger-Compascuum staat op tweede kerstdag de bekende kerstwandeling op het programma. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging ‘t Aole Compas.

Vijftig leden zijn in touw om het de bezoekers naar de zin te maken. Er is niet alleen veel nostalgie en een uitgebreid programma met kerstkoren en meezingliedjes, maar ook ritjes, kribbes, kerkjes en veel lekkers om te proeven. De grote historische fabriek is dit jaar het domein van de kerstman. Wandelaars kunnen starten vanaf 10.00 uur. De activiteiten duren ongeveer tot 16.30 en het park sluit om 17.00 uur. In verband met de invallende duisternis kan er echter gestart worden tot 15.00 uur.

De activiteiten zijn op drie locaties in het Veenpark geconcentreerd. De wandelroute leidt de bezoekers langs elk punt. De kerstman heeft het directiekantoor in de oude fabriek betrokken. Bij de stelmakerij wordt iedereen getrakteerd op een ‘rollegie’. Het centrum van het veenkoloniale museumdorp Bargermond is het tweede punt centrale punt van gezelligheid. In de school wordt het kerstverhaal gelezen. Het Dorpscafe staat in het teken van de Top 2000. Popkoor Ankoor en Potpourri verzorgen leuke en gezellige optredens.

Op www.veenpark.nl staan alle activiteiten nog eens op een rijtje. Voor de kerstwandeling is aanmelden niet nodig.