Grote politiecontrole Staphorst: illegaal vuurwerk gevonden en aanhoudingen voor witwassen

Staphorst - De politie heeft gisteren tijdens de grote politiecontrole langs de A28 bij parkeerplaats Dekkersland, tussen Staphorst en Zwolle, een bestuurder en een inzittende aangehouden op verdenking van witwassen.

In de auto van de twee werd bijna 7000 euro contant geld gevonden. Omdat de politie de herkomst van het geld twijfelachtig vond zijn de twee aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden.

Vuurwerk en mes

Daarnaast is er tijdens de controle, gehouden door de politie, belastingdienst en de douane, in een voertuig een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden. Daarnaast is een verboden mes gevonden. Hiervoor is een 23-jarige man uit Coevorden aangehouden.

Er zijn ook drie personen bloedtesten afgenomen op bloed, nadat ze positief testten op het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Het bloed wordt door een laboratorium onderzocht op verschillende drugs en alcohol. Als blijkt dat de wettelijke grenswaarden worden overschreden, wordt de zaak overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Bekeuringen

Bij de controle zijn ook drie bestuurders bekeurd voor het rijden zonder een rijbewijs of met een geschorst rijbewijs. Vijf bestuurders hadden hun voertuig, lading of de APK niet op orde. Er zijn vier mensen bekeurd voor het vasthouden van een mobiel tijdens het rijden.

Eén bestuurder gaf een valse naam op bij de politie. Daarvoor heeft deze een bekeuring gekregen. Ook is er iemand bekeurd voor het rijden door rood licht en iemand voor het rijden op de onjuiste plek op de weg.

Er zijn twee rijbewijzen ingenomen. Dit is van bestuurders die meer dan 50 kilometer per uur te hard reden. Tien anderen reden 40 kilometer per hard en één bestuuder kreeg een bekeuring voor 30 kilometer per uur te snel rijden.