Dorpsteam Geesbrug trots op gerealiseerde projecten

Geesbrug - De dorpenronde in Geesbrug stond in het teken van alles wat bereikt is in Geesbrug met dank aan het dorpsbudget. De Coevorder wethouders Joop Brink, Jeroen Huizing en Jan Zwiers waren dinsdag van de partij in het kanaaldorp.

Samen met Plaatselijk Belang Geesbrug, vertegenwoordigers van het dorpsteam en Marije Ribbink van Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) bekeken de wethouders er een aantal gerealiseerde projecten.

Het budget van 2017 is volledig gebruikt voor bijvoorbeeld: een mat voor de plaatselijke koersbalvereniging, een nieuwe biljarttafel, bankjes en plantenbakken in het dorp, een overkapping voor diverse activiteiten bij voetbalclub VCG, twee vissteigers aan de Kanaalweg en de realisatie van een trimbaan bij het wandelpad in het dorp achter de voetbalvelden.

Tijdens de uitvoer van de projecten kwam het dorpsteam - waar diverse verenigingen en bewoners van Geesbrug in vertegenwoordigd zijn - regelmatig samen om de voortgang te bewaken. Na de ronde van 2018 is ondertussen een start gemaakt met de realisatie van alle projecten die dit jaar een tegemoetkoming ontvangen hebben.

Wel vraagt de toestand van de wegen nog om verbetering. Wethouder Jan Zwiers benoemt in dat opzicht dat het belangrijk is dat het college goed op de hoogte blijft en dat alles in openheid wordt besproken.