De Buitenvree bakt ze gezond in Coevorden

Coevorden - Op bezoek bij De Nieuwe Veste bakten de leerlingen van de groepen 6 en 7 van de Coevorder basisschool De Buitenvree dat het een lieve lust was. San Kroezen was maandag met groep 7 te gast bij de school voor voortgezet onderwijs, terwijl groep 6 met lerares Kimberly Bernsen dinsdag aan de beurt was.

De Buitenvree doet mee aan de bakwedstrijd Kindermenu 2.0. Dat is een initiatief van Jong Leren Eten, de provincie Drenthe en Drenthe Gezond. Het was de gemeente Coevorden die de scholen vroeg om een gezond kindergerecht te bedenken. De winnende schoolklas wint een kookworkshop onder leiding van een chef-kok en het winnende gerecht krijgt een plekje op de menukaart van een nog te bepalen restaurant in de gemeente Coevorden. Alle winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden overigens gebundeld in een kookboek.

Leerkracht Bernsen - zij deed de boodschappen voor het koken door groep 6 - genoot zichtbaar van de inzet van de enthousiaste kinderen, die trouwens lopend naar De Nieuwe Veste konden. Basisschool De Buitenvree maakt er iets speciaals van, want de wedstrijd staat bij de school bekend als ‘Heel De Buitenvree Bakt’. De kinderen droegen tijdens het bakken een shirt met een toepasselijk logo.

In de klas werd in een eerder stadium gestemd welke recepten zouden worden opgenomen in het menu op bezoek bij De Nieuwe Veste, waar derdejaars studenten zorg en welzijn klaarstonden om te assisteren in het kooklokaal.

Na het stemmen door de kinderen van groep 6 kwam de courgette spaghetti uit de bus als gerecht om mee te doen aan de gemeentelijke wedstrijd. De schooljeugd maakte dinsdag in het kooklokaal ook gazpacho, groentesalade en wortelpasta.