Leerlingen Parkschool Coevorden bedenken gezond snackmenu (en doen gooi naar winst Kindermenu 2.0)

Kinderen uit groep 8 van de Parkschool in Coevorden staken afgelopen week de handen uit de mouwen voor Kindermenu 2.0.

De opdracht was om een kleurrijk, smakelijk en gezond menu op tafel te zetten, waarbij tenminste 100 gram groente wordt gebruikt en uit maximaal tien ingrediënten mag bestaan.

,,De kinderen kregen eerst les over gezonde voeding en de Schijf van Vijf”, vertelt leerkracht Rineke Joling. ,,Vervolgens hebben ze nagedacht over gerechten die je in een restaurant kunt bestellen en hoe je die eventueel gezonder kunt maken.”

Daarna bezocht de klas Hotel Emmen van Van der Valk in Nieuw-Amsterdam, waar onder leiding van chef-kok Patrick Weggebakker de gerechten werden bereid en geproefd. Joling: ,,Het resultaat is een gezond snackmenu dat is opgestuurd naar de gemeente. We gaan uiteraard voor de winst.”

Aanmelden kan tot vrijdag 13 december

De chef-kok van een deelnemende horecazaak komt in de vakjury. Het winnende gerecht krijgt daar een plekje op de menukaart. Ook wint de hele schoolklas een kookworkshop onder begeleiding van een chef-kok.

De recepten kunnen tot 13 december worden ingediend. Alle winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een kookboek.

Restaurants en basisscholen kunnen zich aanmelden via: a.wijnholds@coevorden.nl.