Voetballer Laurens Meppelink uit Coevorden knokt zich terug na zwaar blessureleed

Coevorden - Een ernstige blessure - opgelopen in februari 2018 - hield Laurens Meppelink lange tijd aan de kant. De speler van Raptim vreesde zelfs voor het einde van zijn voetballoopbaan. Het kan verkeren, want de 23-jarige Meppelink is dit seizoen weer helemaal terug.

Hij oogt sterker en gretiger dan ooit en is één van de pijlers onder het huidige succes van de equipe van Jan Wielink. Met elf doelpunten en de nodige assists was Meppelink in de eerste seizoenshelft uitermate belangrijk voor zijn team.

,,Ik ben een type speler die niet graag opgeeft en altijd het maximale eruit wil halen”, zegt Meppelink, in het dagelijks leven magazijnmedewerker bij IQI Warehousing in Coevorden. ,,Dat heeft mij ook bij het lange revalidatieproces geholpen. Ik ben ontzettend blij dat ik weer fit ben en goed in mijn vel zit.”

Impact

Het blessureleed heeft veel impact op Meppelink gehad. ,,Ik heb echt een tijd lang getwijfeld of ik nog wel weer wilde voetballen, maar dat doe je op de momenten dat je echt in een dip zit. Ik was altijd met voetbal bezig en door de blessure werd ik plots teruggezet naar vrijwel niets. Na een korte pauze en de steun vanuit het verzorgingsteam van Patrick Hageman en Rob Zandkamp - en de gehele selectie - miste ik het toch wel weer.”

Extra trainingsuren

Laurens Meppelink - die al sinds zijn vijfde jaar in het blauw-witte tricot speelt - hield de rug recht en wist zijn hoofd erbij te houden. Zijn drive om terug te knokken was groot: hij deed veel krachttraining en maakte veel extra trainingsuren op Klinkenvlier. ,,Via het tweede elftal heb ik mijn vertrouwen weer kunnen opbouwen. Net op tijd om afgelopen seizoen nog een bijdrage te kunnen leveren aan het kampioenschap van het tweede elftal.”

Vanaf de start van het seizoen 2019/2020 draait Meppelink volledig met de eerste selectie mee en heeft zijn vertrouwde basisplaats weer terug. „Het voelt of ik sterker ben teruggekomen. Ik heb niet echt een favoriete positie. Door de jaren heen heb ik op veel posities gespeeld, waar dat van de trainers werd gevraagd. Op dit moment speel ik in de spits en dat is nieuw voor mij, maar het gaat me tot dusver wel goed af”, wijst Meppelink naar zijn doelpuntenproductie. Toch ziet hij zichzelf meer als aanvallende middenvelder, “omdat ik de drang naar voren heb en altijd graag wil scoren.”

Relativeren

De spits van Raptim geniet van het huidige succes, maar wil het ook wel relativeren. ,,Het is mooi dat we de eerste periodetitel al binnen hebben, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Ik hoop uiteraard dat we mee blijven doen in de strijd om het kampioenschap. Wat mezelf betreft wil ik de huidige vorm continueren, fit blijven en belangrijk zijn voor het team.” Dromen van de tweede klasse doet Laurens Meppelink voorlopig nog niet. ”Daar wil ik nog geen uitspraken over doen. Laten we ons eerst maar eens bewijzen in de derde klasse. Het seizoen is nog lang.”

Hij is ook binnen de jeugdafdeling van de Coevorder club actief. Samen met Niels Assen en Andres Sewuster geeft Meppelink training aan Raptim JO19.