Burgemeester Coevorden: 'Ik kan alleen maar trots zijn op alle hulpverleners'

Burgemeester Bert Bouwmeester heeft maandagavond bij een bijeenkomst van de brandweerkorpsen die zaterdag betrokken waren bij de explosie in de grillroom in de Sallandsestraat in Coevorden zijn waardering uitgesproken voor de hulpverleners.

,,Lokale brandweerkorpsen hebben alles gedaan wat in hun mogelijkheden lag om bij Kenan te komen”, zegt Bouwmeester. ,,Daarna de specialistische teams met hun expertise en iedereen daaromheen die zorgden dat zij hun werk goed en veilig konden doen. Het liet goed zien welke passie onze hulpverleners hebben voor hun taak.”

Bouwmeester onderstreepte de grote impact die de gebeurtenissen had op alle betrokkenen. ,,De betrokkenheid en gedrevenheid waarmee zaterdag werd gewerkt was indrukwekkend en ik kan daar alleen maar heel trots op zijn.”

Diverse hulpacties

Inmiddels zijn in Coevorden diverse hulpacties opgestart. In winkels staan spaarpotjes op initiatief van Daniëlle van der Weide, terwijl Heidi Assen een doneeractie via internet startte.

Grillroom Ali Baba stortte zaterdagmiddag rond drie uur in na een explosie. De exploitant werd snel uit de puinhopen gehaald, het 5-jarige zoontje van de man kon pas uren later uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij verblijft momenteel in het UMCG in Groningen.

Het team forensische opsporing van de politie deed tot maandagmiddag onderzoek naar de oorzaak, maar de politie kan nog niets zeggen over de uitkomsten. De nabije omgeving van de locatie van de ontploffing blijft afgesloten vanwege de veiligheid.