Ismay Lichtendonk (15) uit Coevorden zwemt naar goud en zilver op NK Junioren

Ismay Lichtendonk heeft afgelopen weekend tijdens de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen op de 200 meter rugslag de gouden medaille veroverd.

De regerend Nederlands kampioene was in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven als favoriet van start gegaan, maar de 15-jarige Coevordenaar wist die rol in het eerste deel van de race niet waar te maken. In de laatste 100 meter gaf ze vol gas en sloeg op spectaculaire wijze toe.

De beloftevolle zwemster van Dedemsvaart-AC bleef Jetske Moot (Amersfoort) en Josse Bergman (VZC) zelfs ruim voor.

Aan de 50 meter en 100 rugslag hield Ismay Lichtendonk de zilveren medaille over. Haar drie jaar jongere zus Leyona eindigde in het algemeen jeugdklassement op een elfde plaats.

Jeugd Olympische Spelen

Eind juli stond Ismay in Azerbeidzjan nog op het startblok van de Jeugd Olympische Spelen. Het was voor haar het eerste grote internationale toernooi. Ismay kwam toen uit op de 100 meter rugslag, 200 meter rugslag en 4 x 100 wissel. Ze traint dagelijks in het Opleidingscentrum van de KNZB in Hengelo.

Komende wedstrijden

Komend weekend (13 tot 15 december) neemt Ismay deel aan de Swim Cup Amsterdam 2019. Een week later staan de Open Nederlandse Kampioenschappen in Tilburg op het programma.