Klasgenoten van Kenan uit Coevorden vragen zich af: 'Kan ons huis ook instorten?'

De klasgenootjes van de vijfjarige Kenan uit Coevorden zijn erg geschrokken door wat er zaterdag met hun vriendje is gebeurd.

,,Kinderen vragen zich nu af of hun huis ook zomaar in kan storten’’, zegt Jolien Thiele, directeur van de Mijndert van der Thijnenschool in Coevorden.

De grillroom van de vader van Kenan in het centrum van Coevorden stortte zaterdagmiddag in na een explosie. Kenan werd pas na vele uren onder het puin vandaan gehaald en verblijft momenteel in het ziekenhuis van Groningen.

De Mijndert van der Thijnenschool in Coevorden, de school van Kenan. Foto: DvhN

Zijn toestand is stabiel, hij ligt niet meer op de intensive care. ,,Ik heb begrepen dat hij over enkele dagen naar huis mag. Het lijkt gelukkig allemaal relatief goed af te lopen’’, zegt Thiele. Het gezin woonde niet boven de zaak, maar een van de wijken van Coevorden.

De oudste van drie kinderen in het gezin

Kenan zit met zo’n tien andere leerlingen in groep 2 van de protestants-christelijke Mijndert van der Thijnenschool. Hij is thuis de oudste van drie kinderen. Thiele hoorde zaterdag dat er een grillroom was ingestort en dat er een jongetje bekneld zat onder het puin.

,,Ik wist dat een vader van een van de leerlingen een grillroom had in Coevorden. Al vrij snel daarna kwam ook al de naam van Kenan naar buiten. Toen wist ik het zeker dat het een van onze leerlingen was.’’

Kinderen blij, maar ook vol vragen

Thiele zocht contact met collega’s en met de gemeente Coevorden. Maandagochtend werden de gebeurtenissen in de Sallandsestraat in alle groepen van de school in kringgesprekken besproken.

Nog een tekening voor Kenan. Foto: DvhN

,,Bijna alle kinderen wisten er al van. Iedereen was blij dat Kenan was gered. Maar er waren ook kinderen die zich zorgen maakten. Kan een gebouw zomaar instorten en kan dat dan ook bij ons gebeuren? En waarom stortte deze grillroom in? Dat zijn best lastige vragen, ook omdat we niet weten wat de oorzaak was van de explosie.’’

Tekeningen voor Kenan

De klasgenootjes van Kenan kwamen zelf op het idee om elk een tekening voor hun vriendje te maken. Een van hen maakte een tekening van een nieuwe grillroom voor de vader van Kenan. In groep 3 en 4 wilden leerlingen ‘iets’ geven aan het gezin van Kenan. ,,Bijvoorbeeld cadeautjes of een kerstboom.’’

Thiele heeft de GGZ en Maatschappelijk Welzijn gevraagd of zij ondersteuning willen geven als dat nodig is. ,,Dat wilden ze wel. Tot nu toe hebben wij er geen gebruik van hoeven te maken.’’