Bibliotheekbezoekers in Schoonoord kunnen in Joris’ Kerstboom bijzondere personen in het licht zetten

Schoonoord - In de bibliotheek in Schoonoord is een Joris’ Kerstboom opgetuigd. Bezoekers kunnen in deze kerstboom familie, vrienden of een reddende engel in het licht zetten.

Joris’ Kerstboom is gebaseerd op het gelijknamige tv-programma, waarin Joris Linssen mensen uitnodigt een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen om in het licht te zetten.

Kerstwens in kerstboom hangen

Bezoekers van de bibliotheek in Schoonoord kunnen tot en met 21 december een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren door een kerstwens in Joris’ Kerstboom te hangen.

Op maandagen en donderdagen van 10.00 en 12.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur is een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.

200 bibliotheken

De bibliotheek in Schoonoord is de enige in de gemeente Coevorden met een Joris’ Kerstboom. Landelijk staat zo’n boom in 200 bibliotheken; in de provincie Drenthe gebeurt dat ook in Borger, Eelde, Emmen, Emmer-Compascuum, Gieten, Havelte, Klazienaveen, Meppel, Nieuw-Amsterdam, Roden, Ruinerwold en Westerbork.