Handbalsters HVZ/Vivendi winnen topper tegen Cirkeltijgers en zijn medekoploper

De handbaltopper in de 1e klasse Noord tussen Cirkeltijgers en HVZ/Vivendi is in het voordeel van de ploeg uit Zweeloo/Oosterhesselen beslist. Op het ACLO Sportcomplex in Groningen werd het zondagmiddag in een spannende wedstrijd 23-25.

De beide teams maakten hun hoge klassering op de ranglijst volledig waar en waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd. De score liep gelijk op en met rust stond een tussenstand van 14-13 op het scorebord in het voordeel van de stad-Groningers.

Overwicht in tweede helft

De tweede helft bleef spannend en namen de bezoekers steeds meer het initiatief. De nog ongeslagen koploper kwam nog amper door de hechte verdedigingslinie en ook aanvallend hield HVZ/Vivendi het hoofd koel. De ploeg van John Ettekoven sloeg dan ook een gaatje, maar via twee strafworpen wist Cirkeltijgers vervolgens nog weer aansluiting te vinden.

Het slotakkoord was echter voor HVZ/Vivendi. Met nog een halve minuut op de klok en 1 punt voorsprong slaagden de bezoekers erin om de overwinning over de streep te trekken: 23-25.

Medekoploper

Cirkeltijgers moet de koppositie nu delen met HVZ/Vivendi. Beide ploegen hebben 16 punten uit 9 duels. Zaterdagavond staat al weer een kraker op het programma. Dan speelt HVZ/Vivendi in sporthal De Goorn tegen SVWW, dat is de nummer drie van de ranglijst. Het duel begint om 20.30 uur.