Springruiter Albert Zoer wint Grote Prijs van Dalerveen

Albert Zoer heeft zaterdagavond tijdens de zesde editie van de Dalerveense Ruiterdagen de Grote Prijs van Dalerveen op zijn naam geschreven.

De springruiter gaf in een spannende finale vol gas en zette met zijn paard Florian een tijd van 33,65 seconden op de klokken. Daarmee liet hij de naaste concurrenten Angelique Hoorn met Expectation of Romance (35,20) en Maureen Bonder met Flierefluiter (36,14) achter zich.

Lennard de Boer noteerde met Häkkinnen N weliswaar een snelle tijd van 34,58 seconden, maar raakte een balkje. De springruiter greep daarmee net naast het podium. Hessel Hoekstra completeerde de top-5.

In totaal tien combinaties wisten zich in de GP van Dalerveen - met Martin Jansma als hoofdparcoursbouwer - voor de barrage te plaatsen. De GP-klasse M werd een prooi voor Margo Nodder en Maureen Bonder was de sterkste in de GP-klasse Z.

Bijna tweeduizend bezoekers

Met meer dan 1.100 starts werd het vijfdaags hippisch springevenement, georganiseerd door de RV De Boekweitruiters, wederom een prachtige promotie voor de paardensport. Alle rubrieken kwamen in de manege van de Boekweitakkers aan de start. Het vijfdaags hippisch evenement trok bijna tweeduizend bezoekers.

De organisatie in Dalerveen kijkt dan ook uitermate tevreden terug op de Ruiterdagen. De familie Vos van manege Boekweitakkers in Dalerveen stelde haar hippische accommodatie vijf dagen lang kosteloos beschikbaar aan De Boekweitruiters.

Kijk voor alle uitslagen via deze link.