Amateurvoetbal: Dalen laat zege glippen, off-day Raptim; KSC wint matige streekderby

Vanwege de overvloedige regenval werd het afgelopen weekend in het amateurvoetbal een beperkt programma afgewerkt. Germanicus kwam niet in actie en moet de koppositie weer afstaan aan Helpman. De ploeg uit Haren won met 3-2 van Stadskanaal.

Runner-up Valthermond - nummer drie van de ranglijst - leed in eigen huis tegen Nieuw Buinen een verrassende 2-3 nederlaag.

GVAV Rapiditas - Dalen: 2-2

Een week na de knappe zege op WKE ’16 heeft Dalen zondagmiddag niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen. Bij het hooggeplaatste GVAV Rapiditas werd op de valreep een 0-2 voorsprong uit handen gegeven.

In de eerste helft zocht Dalen brutaal de aanval tegen de weinig overtuigende stad-Groningers. Na ruim twintig minuten opende Reiner de Boer de score. Tot de rust hield Dalen de voorsprong op knappe wijze vast.

In de 52e minuut verdubbelde Reinier de Boer de score. Dalen leek op weg naar een overwinning en had zelfs nog mogelijkheden om de score uit te bouwen. Het benutten van de kansen bleek echter lastig voor de Dalenaren. In de 78e minuut bracht de thuisploeg via Arco Bartelsman de spanning terug. In blessuretijd kwam GVAV Rapiditas door Moreiro Bacuna zelfs nog langszij.

Dalen staat in de 2e klasse L op de tiende plaats met elf punten uit evenzoveel duels.

HODO - Raptim: 3-1

Raptim heeft zichzelf zondagmiddag een slechte dienst bewezen tegen rode lantaarndrager HODO. De koploper voetbalde in Hollandscheveld voornamelijk tegen zichzelf en verloor vrij kansloos met 3-1.

In de eerste helft viel er niet veel te beleven. De formatie van Jan Wielink was inspiratieloos en ook HODO bakte er weinig van. Beide teams creëerden op het gladde veld nauwelijks kansen. Vlak na rust kwam HODO door een doelpunt van Patrick Timmerman op 1-0. Raptim kreeg in het vervolg wel wat kansjes, maar de precisie ontbrak. In de 67e minuut verdubbelde Jorny Otten de marge. Patrick Vos verkleinde vervolgens de marge en de Coevordenaren gingen op jacht naar de gelijkmaker. Vlak voor het eindsignaal scoorde Dave Padding in vermeende buitenspelpositie de 3-1.

Door de nederlaag moet Raptim de koppositie afstaan aan Musselkanaal. De winnaar van de eerste periodetitel staat nu tweede met 23 punten uit 11 duels.

VIOS – KSC: 1-3

KSC blijft door de 1-3 zege op VIOS lijstaanvoerder van de 4e klasse D. In een weinig hoogstaande wedstrijd waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar was KSC duidelijk effectiever. De bezoekers uit Schoonoord schoten in Oosterhesselen flitsend uit de startblokken en hadden al binnen twintig minuten op 0-2 kunnen staan. Uit een vrij gemakkelijk gegeven strafschop kwam KSC na bijna een half uur op 0-1. Routinier Roald Poelstra wist wel raad met het buitenkansje en liet doelman Kayran Nijenbanning kansloos. Op slag van rust bracht Jarno van Dalen de ploegen weer in evenwicht: 1-1.

In de tweede helft waren de beste kansen voor KSC. In de 68e minuut scoorde Mark Prins uit een counter via de linkerflank de 1-2. Tien minuten voor tijd werd de streekderby beslist. Na een misverstand in de verdediging was het voor Jurgen Huizing een koud kunstje om de 1-3 binnen te tikken.

KSC voert met 28 punten uit elf duels de ranglijst van de 4e klasse D aan. Dat zijn er zeven meer dan vv Sweel, maar de ploeg uit Zweeloo heeft wel drie duels minder gespeeld. VIOS staat twaalfde met acht punten uit elf wedstrijden.

Sc Balkbrug - Sleen: 0-3

Sleen had weinig moeite met hekkensluiter Sc Balkbrug. De ploeg van Bart Otten won het duel in Overijssel met 0-3.

Op aangeven van Marc Dekker opende Jasper Ruinemans de score. Even later verdubbelde Arjan Goeree de marge. Het mooiste moment bewaarde Goeree tot de tweede helft. Hij nam de bal uit de lucht ineens op zijn pantoffel en schoot de bal onhoudbaar tegen de touwen: 0-3.

Sleen staat op de tiende plaats met twaalf punten uit elf duels.

Steenwijker Boys - VCG: 4-2

VCG gaat met een kater de winterstop in na de pijnlijke 4-2 nederlaag tegen Steenwijker Boys. De bezoekers uit Geesbrug lieten zich in de eerste helft de kaas van het brood eten en stond na anderhalve minuut al op achterstand. Nog geen vijf minuten later zag doelman Youri Smit er niet goed uit en kwam de laagvlieger al op 2-0. VCG creëerde vrijwel niets en na half uur was de wedstrijd al beslist: 3-0.

Na rust kwam VCG beter uit de startblokken en was Sander van Veen dichtbij de 3-1, maar zijn inzet raakte de paal. Aan de andere kant was Steenwijker Boys duidelijk effectiever en werd VCG op grotere achterstand gezet.

Een kwartier voor tijd deed de formatie van Berry Beuker iets terug: Levi Dekker speelde zijn tegenstander uit en schoot in de korte hoek binnen. Een fractie later tekende Sander van Veen uit een fraai genomen vrije trap voor de 4-2. Even gloorde er nog hoop op meer treffers, maar het slotoffensief van VCG leverde niets meer op.

De ploeg uit Geesbrug is in de 5e klasse F afgezakt naar de vijfde plaats met 18 punten uit elf duels.