Toestand van 5-jarige Kenan is stabiel; hij raakte in Coevorden gewond bij de explosie in een grillroom

Coevorden - De toestand van de 5-jarige Kenan is stabiel, laat burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden weten. De familie is met elkaar herenigd in het ziekenhuis.

De 5-jarige Kenan en zijn vader raakten zaterdagmiddag gewond toen een explosie een grillroom in de Sallandsestraat in Coevorden verwoestte.

De twee slachtoffers raakten bekneld in het puin.

De vader van Kenan kon al snel worden bevrijd, maar een specialistisch team had vijf uur nodig om Kenan uit het puin te halen. Hij werd in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht in Groningen.

Volgens burgemeester Bouwmeester heeft Kenan een goede nacht gehad. "Vanmiddag hebben we bericht gekregen dat het goed gaat met Kenan. Hij is niet langer op de intensive care en mag het ziekenhuis waarschijnlijk over een paar dagen verlaten."

Gasexplosie

De aanname is dat zaterdag sprake was van een gasexplosie. Zekerheid daarover moet het onderzoek opleveren dat maandag begint. Omwonenden hebben voorafgaand aan de klap ook een sissend geluid gehoord. Medewerkers van Enexis zijn zondag al druk bezig in de wijk.

Het gezin van Kenan woonde niet boven het restaurant, maar in de gemeentelijke basisadministratie stonden wel enkele mensen op dit adres ingeschreven. Bouwmeester: ,,Daarom zijn we nog met speurhonden gaan zoeken of er meer mensen onder het puin lagen. De vader zei wel dat er verder niemand in het pand was, maar we nemen liever het zekere voor het onzekere.''

De honden bevestigden dat er verder niemand was.