In Coevorden klinkt applaus: de 5-jarige Kenan is onder het puin vandaan gehaald

Coevorden - De 5-jarige Kenan is zaterdagavond rond acht uur onder het puin vandaan gehaald door de brandweer. Omstanders applaudisseerden toen het jochie tevoorschijn kwam. Hij verkeert in zorgwekkende toestand, meldt de Veiligheidsregio Drenthe.

"We zijn heel blij dat het jongetje uit het pand is gehaald", zegt woordvoerder Dirk van Dijken van de brandweer.

Complimenten voor hulpverleners

"Kenan is naar het ziekenhuis gebracht", zegt burgemeester Bert Bouwmeester. "Zijn toestand is zorgwekkend. Ik wil mijn complimenten uitspreken richting alle hulpverleners voor hun geweldige inzet. Het zijn helden. We zijn in gedachten bij Kenan en zijn familie."

Kenan is het zoontje van de eigenaar van de grillroom die zaterdagmiddag instortte. Burgemeester Bouwmeester liet eerder op de avond weten zich grote zorgen te maken over hem. „We leven erg mee met het slachtoffertje dat nog onder het puin ligt. Hij ligt sinds drie uur gevangen onder de restanten van het gebouw.”

Ook de eigenaar zelf belandde onder het puin. Hij werd zaterdagmiddag al gered en ligt in een ziekenhuis in Groningen.

Kans op onderkoeling was groot

De kans op onderkoeling was groot, zei de burgemeester. Er werd van alles aan gedaan om hem zo warm mogelijk te houden.

De moeder van het jongetje maakte zich grote zorgen, zei de burgemeester. Ze wilde graag dichter bij haar zoontje in de buurt komen maar dat vonden deskundigen niet verantwoord.