Ruim 800 combinaties in actie op zesde Dalerveense Ruiterdagen

Meer dan 800 ruiters en amazones komen deze week in actie op de zesde editie van Dalerveense Ruiterdagen.

Het meerdaags hippisch evenement in de manege van De Boekweitakkers in Dalerveen is op dit moment in volle gang. Zaterdag staat in het teken van de Grote Prijs van Dalerveen; traditioneel het belangrijkste onderdeel van het evenement.

Publieke belangstelling

De organisatie is in handen van rijvereniging De Boekweitruiters en voor hen is het evenement een mooie gelegenheid om de paardensport bij een breed publiek in de regio onder de aandacht te brengen. „De Dalerveense Ruiterdagen zijn al jarenlang een trekpleister voor ruiter en paard en een lust voor het oog van elke sportliefhebber. Net als voorgaande jaren hopen we op een grote publieke belangstelling”, zeggen de mede-organisatoren Henry Vos en Betsy Bernsen.

Sterk bezet

Dit jaar worden overigens geen deelnamerecords gebroken, maar De Boekweitruiters is er niettemin met succes in geslaagd om een sterk bezet evenement te organiseren. „We kunnen uiterst tevreden zijn dat een aantal aansprekende namen uit de hippische wereld zaterdag aan start komen in de aantrekkelijke en goed bezette hoofdrubriek van 1.40.”

Fraai parcours

Een paardensportevenement als De Dalerveense Ruiterdagen is volgens Henry Vos voor elke ruiter en amazone een prachtige mogelijkheid om de paarden uit te brengen. Dit alles op een fraai binnen-parcours. Woensdag werd gestart met de Paarden klasse BB t/m L. Op donderdag kwamen de ruiters en amazones in de L, M, Z en ZZ-rubriek in actie.

Ook op vrijdag kunnen de toeschouwers de combinaties in de M, Z en ZZ-rubrieken volop aan het werk zien.

Zaterdag en zondag

Zaterdagochtend komen de pony’s BB tot en met ZZ in de ring. Vanaf 14:00 uur gevolgd door de paarden finale klasse M. Om 16:30 uur start de finale bij de klasse Z. Om 19.30 uur zijn alle ogen gericht op de Grote Prijs van Dalerveen. Na afloop van het hoofdnummer staat er een ruiterbal op het programma.

Zondagochtend komen de Paarden BB en B in de ring en de Ruiterdagen worden in de middaguren afgesloten met de finales in de klasse B en L.

Kijk voor meer info op de Facebookpagina van de Boekweitruiters en via deze link.