Ierse muziek in bibliotheek Emmen

Emmen - Het Biebcafé van Bibliotheek Emmen verkeert op zondag 8 december in Ierse sferen. Vanaf 13.30 uur verzorgen Loek Boer en troubadour Jan Wessels een vrolijk programma van Ierse liederen en verhalen. Er worden twee Ierse verhalen verteld. Verhalen over schelmenstreken, vriendschap, hebzucht en bedrog.

De verhalen worden afgewisseld met liederen over liefde, geluk en ongeluk en het verlangen naar een beter bestaan op het Ierse platteland. Liederen, zoals die al eeuwen lang worden gehoord in Ierse pubs of bij een kampvuur in het veld.

,,Het is de kracht van de verhalenverteller om zijn luisteraars mee te nemen naar een andere wereld en zo een brug te slaan tussen daar en toen en hier en nu”, aldus Loek Boer, die al ruim twintig jaar verhalenverteller van beroep is. Hij brengt sprookjes, mythen, sagen, geschiedenis- en streekverhalen uit vele culturen bij allerlei gelegenheden en voor alle leeftijdsgroepen.

Jan Wessels uit Coevorden is trainer, coach en haptonoom. Naast zijn werk houdt hij zich bezig met Ierse en Schotse muziek. Als zanger en gitarist speelt hij in de muziekgroep Erin go Bragh uit Meppel. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website of aan de receptie van de bibliotheek.