Karin Zwanenburg uit Noord-Sleen denkt in kansen

Noord-Sleen - Karin Zwanenburg woont in Noord-Sleen en heeft met Zwanenburg Makelaardij een eigen kantoor in het buurdorp Sleen. Lees meer over de 48-jarige makelaar en taxateur in deze Doorloper.

Een relatie?
„Ik ben getrouwd met Jan Zwanenburg en woon samen met onze drie kinderen Julian, Romy en Lola in een heerlijk huis.”

Noord-Sleen betekent voor mij:
„Elke dag blij wakker worden van ons vrije uitzicht richting Sleen. Noord-Sleen is een klein dorp op fietsafstand van Emmen. We hebben hier een restaurant, een boerenerfwinkel, een basisschool, een openluchtzwembad en er is een fantastisch parcours om de hoek om te mountainbiken.”

Als ik de baas van Noord-Sleen zou zijn, dan:
„Zou ik huurwoningen en koopwoningen voor starters en senioren laten ontwikkelen. Er is veel vraag naar deze woningen.”

Ik ga altijd stappen in:
„Ik ben altijd wel in voor iets leuks. Of dit nu een pubquiz in het dorp is, het neerstrijken op een terrasje, het bijwonen van een concert of meedoen aan een toneelstuk voor het dorpsfeest.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!
„Ik kan erg lachen om korte filmpjes waar wat misgaat of als iemand een aanstekelijke lach heeft. Mijn zus heeft goede humor en met haar is het altijd gezellig om op pad te gaan. Als makelaar en taxateur ben ik serieus, maar ik kan ook met mijn opdrachtgevers lachen. Humor maakt mijn werk nog leuker.”

En dat ik huilde ook…
„De laatste keer dat ik verdriet heb gehad was toen we onze rode kater Jaap hebben moeten laten inslapen. Hij is bijna 20 jaar geworden, dus het gemis is er. Maar ik kan ook huilen om een zielige film, hoor. Ja, ik ben een gevoelsmens.”

De mooiste muziek is voor mij:
„Ik heb geen echte voorkeur en luister van (hard)rock- tot Nederlandstalige muziek. Recent heb ik de bluesmuziek ontdekt en dat is verrassend leuk. Artiestennamen en titels onthouden is niet mijn sterkste punt, wat best lastig is tijdens een pubquiz, haha.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:
„Iedereen die thuis is gedag zeggen, eten koken en zorgen dat iedereen weer op tijd sport.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:
„Ik houd van zon en sneeuw. Daarom ga ik graag op wintersport en op zomervakantie. Het is heerlijk om in een land te zijn waar elke dag de zon schijnt. Liefst wel een actieve vakantie. En in de winter als ik ga snowboarden en in de verse sneeuw stap, word ik blij van bijna alle pistes. En dan de dag eindigen op een terrasje met een heerlijk biertje in de zon.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:
„Sjaak Bril - postuum - en Peter van der Noord voor het oprichten van de Roparun uit een weddenschap. Doel is zoveel mogelijk geld inzamelen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Eén missie: leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Ik wilde of bij de marine werken of stewardess zijn. Voor de marine sloot mijn vakkenpakket niet aan en ik bleek te bijdehand voor de luchtvaart. De woningbouw sprak mij toch meer aan en zo ben ik na mijn studie als makelaar gestart. De eerste jaren heb ik als verhuur- en verkoopmakelaar in loondienst gewerkt. Vervolgens ben ik mijn eigen makelaarskantoor gestart en doe nu ook aankoopbegeleiding en taxaties. Wat een prachtig vak is het om elke dag met mensen te werken. Ik ben blij met elk gezamenlijk resultaat!”

Ik vul mijn vrije tijd in met:
„Liefst zoveel mogelijk buitensporten, mits mijn knie het volhoudt: mountainbiken, hardlopen, spinning, obstakelruns en survivalruns. Verder houd ik van samen borrelen, lekker eten en rijd ik graag in onze oldtimer Autobianchi Giardinieira rond. Heerlijk toeren en vooral geen haast.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:
„Er is veel waar ik echt dankbaar voor ben. Om voorbeelden te noemen: trouwen met Jan, onze drie kinderen, mijn eigen kantoor starten en meedoen met het team Sleen4life aan de Roparun.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant?
„Bekijk de website www.zwanenburgmakelaardij.nl voor meer informatie over mijn bedrijf.”

Meedoen

Ook meedoen aan deze rubriek Doorloper? Stuur een verzoek naar: coevordercourant@ndcmediagroep.nl.