Sweel wint povere streekderby; verdiende zege Sleen

Coevorden / regio - Sweel heeft zondagmiddag de streekderby tegen VIOS met 2-0 gewonnen.

De gemeentelijke derby heeft veel van zijn glans verloren. In het verleden spatten de vonken van de burenruzie af. Nu maakten de beide teams er een pover potje van. Sweel liet een handvol kansen onbenut en VIOS kon – mede door het ontbreken van een aantal vaste waarden – in de voorste linie geen vuist maken.

Na ruim twintig minuten kwam Sweel door een goal van Rick ter Avest op 1-0. Slecht uitverdedigen van de VIOS-defensie ging hieraan vooraf. Tien minuten voor rust kwam scheidsrechter Koning uit Bolsward ongelukkig in aanraking met een speler van Sweel. Na een korte blessurebehandeling kon de leidsman het spel hervatten. De thuisploeg had toen al afstand moeten nemen van de ploeg uit Oosterhesselen, maar tot de rust bleef het bij een magere 1-0.

Bovenliggende partij

Sweel was ook in de tweede helft in alle opzichten de bovenliggende partij. De ploeg van Jarno Rotgers kreeg veruit de meeste kansen, maar vergat de score uit te bouwen. Een kwartier voor tijd werd het duel beslist. Uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied bepaalde Martijn van der Veen de eindstand op 2-0.  Hierbij zag doelman Kayran Nijenbanning er overigens niet goed uit.

Sleen boekt verdiende 4-2 zege tegen Bargeres

Sleen boekte zondagmiddag een verdiende 4-2 zege tegen Bargeres. De ploeg van Bart Otten kwam nog wel op achterstand, maar Jasper Ruinemans zette Sleen nog voor rust weer op gelijke hoogte. Na rust kwamen de gasten uit Bargeres op fortuinlijke wijze op voorsprong. Uit een benutte strafschop zorgde Marc Dekker weer voor evenwicht. Sleen gaf vol gas en op aangeven van Jeroen Mens zette Arjan Goeree de 3-2 op het bord. In de slotfase werd de voorspring verder uitgebouwd. Uit een perfecte voorzet van opnieuw Jeroen Mens kopte Jacques Koops de 4-2 tegen de touwen.