CSVC lijkt het even kwijt; NKVV houdt hoofd koel na heet middagje in Geesbrug

CSVC verloor zaterdagmiddag in Bovensmilde met 2-0 van BSVV. De ploeg van Reinoud Haak lijkt het met slechts twee punten uit vier duels even kwijt.

In een zeer matig duel werden de bezoekers uit Coevorden vooral op strijdlust afgetroefd. De Coevordenaren begonnen nog wel aardig en waren het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar men kwam niet verder dan de zestienmeterlijn. BSVV trok met een opportunistische speelwijze het duel steeds meer naar zich toe, maar echte kansen leverde dat aanvankelijk niet. Zo leek het op een 0-0 ruststand af te koersen, maar BSVV pakte op de valreep toch een voorsprong. Hilko Koster speelde niet hard genoeg terug op doelman Rogier Assen. BSVV-speler Himen Mohammed was er als ede kippen bij om het buitenkansje te verzilveren: 1-0.

Niet overtuigend

In de tweede helft probeerde CSVC al combinerend tot resultaat te komen, maar het offensief was niet overtuigend genoeg. In de slotfase was CSVC nog dichtbij de gelijkmaker. Eerst werd een bal van de doellijn gehaald en een goede kopbal van Justin Regtop verdween net naast het doel. In de laatste minuut verdubbelde BSVV de marge: een prima uitval werd door Dominggus Metekohy fraai afgerond. CSVC blijft derde, maar voor de promovendus komt de middenmoot wel dichterbij. De equipe van Reinoud Haak is de aansluiting met koploper Achilles 1894 helemaal kwijt. De achterstand is inmiddels opgelopen tot dertien punten. Het verschil met Hoogeveen – nummer 2 – is nog steeds vijf punten.

In een hectische en meeslepende steekderby moest VCG zaterdagmiddag op sportpark De Heidepol in Geesbrug het onderspit delven tegen NKVV: 0-2.

De thuisploeg speelde de laatste twintig minuten met negen man: arbiter Theo Hein uit Erica stuurde Jan Benjamins en Justin Scholing met een rode kaart vroegtijdig naar de kleedkamer. Ook trainer-coach Berry Beuker haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij werd vanwege commentaar op de leiding achter de hekken gestuurd.

Het eerste kwartier had VCG de controle, maar NKVV kreeg vervolgens steeds meer grip op het spel. De formatie van Mark Eppinga zocht steeds meer naar de voetballende oplossing vooruit. In de 37e minuut kwam NKVV door Robin Veldhuis niet eens onverdiend op 0-1. Amper drie minuten later leek Patrick Biesbrouck de marge te verdubbelen, maar VCG werd gered door de arbiter die het doelpunt afkeurde vanwege buitenspel.

Kansloos

Direct na rust kwam NKVV alsnog op 0-2. Met een snoeihard schot in de rechterbovenhoek liet Ron Weggen de VCG-doelman kansloos. Na de vroege achterstand in het tweede bedrijf, leek VCG het hoofd te verliezen. Het gevolg was een kaartenregen: zeven gele en twee rode prenten. NKVV wist uiteindelijk geen raad met het ondertal. De bezoekers uit Dalerpeel kregen in een hectische slotfase meer dan een handvol kansen om de score uit te bouwen, maar het bleef bij 0-2.

Door het verlies is VCG in de 5e klasse F afgezakt voor de vierde plaats met 18 punten uit 10 duels. NKVV staat zevende met 15 punten uit 9 duels.