DSC’65 komt net tekort voor stuntje tegen KSC

DSC’65 is er net niet in geslaagd om koploper KSC in eigen huis te verrassen. In Schoonoord hing lang een stuntje in de lucht, omdat de thuisploeg maar moeizaam door de hechte defensie van de Dalerveners wist te breken.

De brilstand bleef lang gehandhaafd op het scorebord, maar uiteindelijk capituleerde het strijdvaardige DSC’65 toch en bleven de drie punten bij KSC.

Trainer Jordy Boer van DSC’65 zag zijn toch al niet geringe ziekenboeg de afgelopen week weer wat voller worden, nadat Tom Meijering en Lars de Jonge met blessures van het veld moesten. Toch kon de jonge oefenmeester zondag weer een beroep doen op een hecht collectief dat van minuut 1 tot en met 90 streed voor een goed resultaat tegen gemeentegenoot KSC.

Die laatste ploeg is bezig aan een uitstekend seizoen en prijkt bovenaan de ranglijst van de vierde klasse. DSC’65 vind zichzelf net boven de streep terug, maar heeft nog wel een wedstrijd in te halen. Zoals meer resultaten in de vierde klasse al bewijzen is er sprake van een competitie waarbij ploegen - van boven tot onder - aan elkaar gewaagd zijn. Zondag werd dat opnieuw bewezen. Koploper KSC en DSC’65 maakten er een spannende pot voetbal van. Veel doelpogingen vielen er echter niet te noteren. De thuisploeg had de betere, maar vond telkens doelman Dennis Schiphorst Haalweide op zijn pad.

Behoorlijke kansen

De beste mogelijkheden kwamen in de tweede helft. DSC’65 kwam het beste uit de kleedkamer en wist met een offensief de thuisploeg terug te dringen. De beste kans daarbij was voor Thomas Meppelink, maar de doelman wist zijn inzet met de voet te pareren. Toen een doelpunt van DSC uitbleef, kwam KSC weer beter in de wedstrijd. En opeens waren daar ook een aantal behoorlijke kansen, maar opnieuw bleven goals uit.

Toen de wedstrijd op weg leek naar een gelijkspel, sloeg de koploper toch nog toe. Een afgeslagen bal werd niet goed verwerkt, waarna het leer kiezelhard tegen de touwen werd geschoten. Doelman Schiphorst Haalweide kreeg zijn vingers er nog tegen, maar kon een doelpunt niet voorkomen.

In de slotfase was diezelfde doelman tijdens een ultiem offensief nog terug te vinden in de vijandelijke zestien, maar tot de gelijkmaker kwam het niet meer.