Raptim blijft koploper; Protos doet stapje terug

Door de ietwat geflatteerde 4-0 zege op Weerdinge blijft Raptim koploper in de 3e klasse C.

De uitslag doet vermoeden dat de ploeg van Jan Wielink op Klinkenvlier een vrij eenvoudig klusje klaarde. Het tegendeel was waar. Raptim hielp in de eerste helft enkele kansen om zeep en de bezoekers uit Weerdinge kwamen steeds beter in hun vertrouwde spel. Sander Bunskoek haalde een inzet van de lijn en ook de paal stond een doelpunt van Weerdinge in de weg. Vlak voor rust brak Laurens Meppelink de ban: met een fraaie kopbal zette hij Raptim op voorsprong.

Na rust bouwde Sven Meiringh, Arnoud ter Bruggen en wederom Laurens Meppelink de voorsprong uit naar 4-0.

Protos staat door de 1-4 nederlaag tegen Musselkanaal weer met beide benen op de grond. De ploeg van Roeland Kwint kwam na 25 minuten door een eigen doelpunt op een 0-1 achterstand.

Na rust bleven de Groningers de bovenliggende partij. In de 53e minuut werd de marge door Aron Berends verdubbeld en in de laatste tien minuten liep Musselkanaal door goals van Jordy Oost uit voor 0-4. Michel Overweg redde in de laatste minuut de eer. Protos haakt even af in de strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg uit Steenwijkssmoer is afgezakt naar de zesde plaats met zeventien punten uit tien duels.