Germanicus na zege nieuwe koploper; ook knappe zege Dalen

Germanicus is de nieuwe koploper in de tweede klasse L.

De ploeg van André Mulder won zondagmiddag de traditioneel lastige wedstrijd in en tegen Nieuw Buinen nipt met 2-3 en klom daardoor op de ranglijst voorbij Helpman dat met 4-0 klop kreeg van Rolder Boys.

De Buunders kwamen na ruim een halfuur spelen door een doelpunt van Robert Tieks op voorsprong, maar nog voor rust draaiden Kain Hoogeveen uit een vrije trap en Marco Verhoef – na een mooie combinatie met Marco Cremer - de achterstand om in een voorsprong.

Direct na rust had Nieuw Buinen op gelijke hoogte kunnen komen, maar met kunst- en vliegwerk werd dit voorkomen. Germanicus nam vervolgens weer het initiatief. Uit een corner kopte Devon Smit op de paal, maar de rebound werd keurig binnengewerkt door Milan van de Weide: 1-3. Daarna had Germanicus verder afstand moeten nemen. Er waren voldoende kansen, maar te vaak was men te slordig in de afronding. Toen de ploeg van Eric Prins een kwartier voor tijd via Eddie Schoenmaker de aansluitingstreffer op het bord zette, werd het nog even spannend. De Germanen lieten zich echter niet van de wijs brengen en stelden de verdiende zege zonder veel problemen veilig.

Germanicus heeft met 22 punten uit 10 duels voor het eerst dit seizoen de koppositie ingenomen. Valthermond en Helpman volgen op 20 punten, maar Valthermond heeft wel een duel minder gespeeld. Rolder Boys staat met 19 punten uit 9 duels op de vierde plaats.

Komende zondag speelt Germanicus op De Pampert tegen ASVB. Dat is de nummer 12 van de ranglijst. De ploeg uit Blijham verloor zondagmiddag met 4-2 van Stadskanaal.

De hoofdmacht van Dalen had zondagmiddag geen kind aan WKE’16. De ploeg van Michel Kerkdijk won nipt met 1-0, maar dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. Dalen verzuimde het duel op ’t Grootveld al in een vroeg stadium te beslissen. De Emmenaren speelden één van de slechtste wedstrijden van het seizoen en kwamen eigenlijk nauwelijks in het stuk voor.

Met name Roy Renkema miste in de eerste helft een uitgelezen mogelijkheid om Dalen op voorsprong te brengen. Na ruim een uur spelen opende routinier Tijmen Venhorst de score. In de 80e minuut werd WKE’16-speler Jozef Brink met een rode kaart van het veld gezonden. In overtal creëerde Dalen nog wel een aantal mogelijkheden, maar Nick Schuiling en Tijmen Venhorst hadden het vizier niet op scherp staan. Dalen staat in de 2e klasse L op de elfde plaats met tien punten uit evenzoveel duels.