Basisschoolleerlingen uit De Krim aan de slag in chocoladefabriek Coevorden

Eigen chocoladeletters maken. De wens van leerkracht Pauline Groen van de openbare basisschool Klimop uit De Krim werd dinsdagmiddag werkelijkheid.

Alhoewel, nadat zij met haar collega Monique van der Wetering op zoek ging of dat mogelijk zou zijn, stuitten beiden op Home Made Chocolate in Coevorden. In het kader van Sinterklaas konden zij met de leerlingen net zo goed een bezoek brengen aan ‘de fabriek’. ,,Zo gezegd, zo gedaan”, aldus Groen. ,,Een telefoontje was snel gepleegd en de datum vastgelegd.”

Beide juffen togen met achttien leerlingen en twee moeders naar Coevorden. ,,Na binnenkomst kregen de leerlingen in het kader van de hygiëne een schort om en haarnetjes uitgedeeld, waarna de handen werden gewassen en ze hun ogen uitkeken: vier machines met vloeibare chocolade en een veertien meter lange koeltunnel.”

Personeel nam uitgebreid de tijd om uit te leggen hoe de machines werken. „Ik had niet gedacht dat het allemaal zo werkte met chocolade”, vertelt Kyan uit groep 6.

Aan een lange tafel kregen de kinderen allemaal een doosje. Daar werd de letter door middel van een spuitzak in gemaakt en kon het versieren beginnen. Er lagen chocolaatjes in de vorm van sint en piet, spekjes en gekleurde snoepjes klaar om te gebruiken. Met de geur van chocolade in de neus en een chocoladeletter rijker keerden de leerlingen weer terug naar De Krim.