Werkzaamheden aan N376 bij Sleen beginnen in mei 2020

De provincie Drenthe en de gemeente Coevorden praten inwoners van Sleen volgende week woensdag tijdens een bijeenkomst in MFC De Brink bij over de aanpassingen aan de Molenesweg (N376).

De provincie besloot vorig jaar dat de verkeersdrempels op de N376 bij Sleen gaan verdwijnen, terwijl op de provinciale weg de maximumsnelheid omhoog gaat van 60 naar 80 kilometer per uur.

Daar was aanvankelijk veel kritiek op, ook vanuit Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn: veel kinderen steken de Molenesweg op verschillende plekken over, terwijl de weg in het verleden doelwit was van meerdere ernstige ongelukken.

Gedeputeerde Henk Brink kwam vervolgens met aanvullende maatregelen: de aanleg van een voorsorteerstrook voor het verkeer komende vanuit de richting Erm dat linksaf wil slaan, de Bannerschultestraat op, maar ook een rotonde bij de afslag naar Diphoorn.

Aanleg rotonde vindt plaats in september 2020

Volgend jaar mei begint het werk aan de weg. ,,De voorbereidingen, zoals het verleggen van kabels, starten eind mei, begin juni”, zegt woordvoerder Bart Raaijmakers van de provincie Drenthe. ,,Na de zomer, vanaf september, worden de rotonde en de voorsorteerstrook aangelegd, evenals de fietsoversteekplaats bij de rotonde richting Noord-Sleen. Dat gaat zo’n week of acht duren, ijs en weder dienende.”

Inloopbijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst van 27 november wordt het ontwerp van de nieuwe rotonde ter hoogte van de Boelkenweg en Diphoorn getoond, evenals het linksaf-vak bij de Bannerschultestraat en de oversteekplaats voor fietsers.

De inloopbijeenkomst begint om 16.30 uur en duurt tot 20.00 uur.