Verlies voor heren- en damesteams Vonk Coevorden

Coevorden - In de Promotieklasse hebben de volleybaldames van 1899/Vonk afgelopen zaterdag het uitduel tegen Tjoba 2 met 3-1 verloren.

Het leek een op papier eenvoudige klus voor de Coevordenaren tegen het laaggeplaatste Tjoba. Het liep in Klazienaveen echter anders voor de middenmoter uit Coevorden.

Vonk kwam nog wel goed uit de startblokken en won de eerste set met 17-25. In de tweede set was de ploeg van Anouk van der Veen echter geen schim van de eerste set en er werd dan ook kansloos met 25-15 verloren. De laatste twee sets was het stuivertje wisselen, maar Tjoba trok met 25-22 tot tweemaal toe aan het langste eind.

1899/Vonk staat op de zevende plaats met 19 punten uit 8 duels. Op zaterdag 30 november a.s. staat in sporthal Trasselt in Hoogeveen vanaf 13.30 uur het duel tegen Olhaco 2 op het programma.

Ook verlies voor i-Beheer/Vonk

Ook de volleybalheren van i-Beheer/Vonk beleefden een teleurstellend weekend. In Musselkanaal gingen de Coevordenaren tegen MSK met 3-1 onderuit.

De thuisploeg sloeg in sporthal Veenhorst in de eerste set een gaatje, maar mede door de goede servicebeurten wist Vonk zich terug te knokken tot 24-24. De Coevordenaren konden echter niet doordrukken en de setwinst ging met 26-24 alsnog naar MSK.

In de tweede set gooide Vonk de schroom van zich af en met goed spel en servicedruk stond er 17-25 op het bord. In de derde set kon de opgaande lijn niet worden doorgetrokken en was MSK met 25-16 te sterk. Ook de vierde set trad er geen herstel op en zegevierden de Groningers met 25-21.

Vonk staat in de Promotieklasse op de elfde plaats met 14 punten uit 8 duels. Op zaterdag 30 november speelt i-Beheer/Vonk het uitduel tegen Sudosa 3. Het duel in sporthal Olympus in Assen tussen de nummer 10 en 11 van de ranglijst begint om 15.00 uur.